HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nehoda autobusu se zraněním

Několik minut po jedenácté hodině dopolední byla na Krajské operační a informační středisko HZS Libereckého kraje nahlášena dopravní nehoda autobusu v Bradlecké Lhotě na Semilsku. 

Vozidlo sjelo do hlubokého příkopu, kterým protéká potok a převrátilo se na bok. Řidiče autobusu hasiči vyprostili předním oknem a předali do péče Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje, dále poskytovali neodkladnou předlékařskou pomoc pěti zraněným cestujícím. Ve vozidle se nacházelo cca 300 l nafty a další provozní kapaliny. Hasiči za pomoci sorpčních hadů zachytávali vzniklé úniky na místní vodoteči a ustavili ve vzdálenosti 1 km po proudu od místa události norné stěny. Proto byl na místo také povolán zástupce odboru životního prostředí. Při nehodě došlo rovněž k poškození sloupu elektrického vedení a uvolnění drátů, které odstranili pracovníci elektrorozvodných závodů, aby bylo možné ustavit těžkou vyprošťovací techniku. Krátce po sedmnácté hodině byl autobus soukromou firmou vyproštěn zpět na komunikaci  a odtažen. Po provedení závěrečného průzkumu, kdy bylo vyloučeno další ohrožení životního prostředí, velitel zásahu předal místo události Policii České republiky. 

Na místě zasahovaly jednotky ze stanic HZS Semily a Liberec a jednotka SDH obce Lomnice nad Popelkou a v rámci mezikrajské pomoci rovněž jednotka z Královéhradeckého kraje ze stanice HZS Jičín.

Autor: kpt. Ing. Eva Klímová, zástup tiskového mluvčího

Dopravní_nehoda_BUS.jpgDopravní nehoda BUS

Dopravní_nehoda_BUS_1.JPGDopravní nehoda BUS

Dopravní_nehoda_BUS_2.JPGDopravní nehoda BUS

Dopravní_nehoda_BUS_3.JPGDopravní_nehoda_BUS_3.JPG

Dopravní_nehoda_BUS_4.JPGDopravní nehoda BUS

vytisknout  e-mailem