HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nedělní požáry v přírodním prostředí za sebou zanechaly majetkovou škodu více než 2,5 milionu korun

I v neděli se hasiči na Vysočině potýkali s následky suchého počasí a v kraji vyjížděli k šesti požárům v přírodním prostředí. Opět hořela pole s obilím, hrabanka, ale i zemědělská technika. Do hašení jednoho z požárů se zapojil i policejní vrtulník.  

Ve 14,34 hod byl na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášen požár na poli u obce Vladislav na Třebíčsku. Na místo události operační důstojník vyslal jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Třebíči a Náměšti nad Oslavou společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Rudíkova, Budišova, Vladislavi a obce Mihoukovice. Hasiči na místě zasahovali se sedmi cisternovými automobilovými stříkačkami a další technikou. Vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Požár zasáhl nejenom přibližně 25 hektarů pole, ale také vysokotlaký lis na slámu. Majetkovou škodu vzniklou na stoji majitel odhadl na částku 2 miliony korun. Na obilí a slámě plameny zanechaly škodu 30 tisíc korun. Požár zapříčinila technická závada na lisu.  
 
S dalším rozsáhlým požárem bojovaly hasičské jednotky po půl páté odpoledne u obce Rovečné na Žďársku. Do hašení požáru několika hektarů pole a balíkovacího stroje se zapojil kromě jedenácti jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů také policejní vrtulník, ze kterého byla shazována voda na požářiště. Dostat požár pod kontrolu se hasičům podařilo až po více než hodině intenzivního hašení. Úplná likvidace požáru proběhla po sedmé hodině v podvečer. U požáru zasahovaly jednotky profesionálních hasičů z Bystřice nad Pernštejnem a Žďáru nad Sázavou společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Poličky, Víru, Olešnice, Rovečného, Bystřice nad Pernštejnem, Dalečína, Štěpánova nad Svratkou,  Jedlové a Bystré. Do zásahu se zapojilo více než šest desítek hasičů s deseti cisternovými automobilovými stříkačkami a další technikou. I u toho požáru byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu.
 
 
 
Kpt. Ing. Bc. Petra Musilová – tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem