HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Neděle byla ve znamení střídání dalšího odřadu na jižní Moravu

Obce poničené přírodní katastrofou začínají být pomalu uklizené. Postupně budou bohužel již zahájeny i demolice asi 140 objektů.

Odřad složený z profesionálních hasičů HZS Pardubického kraje se dnes, v neděli 4. července, věnoval hlavně úklidu a demolici výrobní haly v Moravské Nové Vsi. „Rozebírání konstrukce probíhalo stále z automobilové plošiny pomocí rozbrušovacích pil, kdy bylo následné spouštění uvolněných ocelových prvků zajištěno automobilovým jeřábem,“ přibližuje rozebírání konstrukce jeden z hasičů pprap.  Michal Vraný.  A klobouček dolů – hasiči pracují ve třiatřiceti stupních Celsia, a to je opravdu náročná práce. Hasiči se tak v krátkých a pravidelných intervalech střídali po celý den. Druhá část odřadu společně s jednotkami dobrovolných hasičů z Jihomoravského kraje, které nám byly přiděleny, měla za úkol dočištění ulic v dalších částech Moravské Nové Vsi. Jednalo se opět o stavební suť, poškozené střešní latě a trámy a spoustu dalších věcí a materiálů. „Práci nám v úmorném horku ovšem zpříjemňoval fakt, že už dnes budeme spát ve vlastních postelích. Dnešek je totiž dnem, kdy nás střídá další, "čerstvá", část odřadu z Pardubického kraje,“ říká s úsměvem Michal Vraný. „Po příjezdu nového odřadu v odpoledních hodinách došlo k předání probíhajících prací,“ uvedl ppor. Bc. Petr Dvořák, velitel odřadu, který s celým odřadem zamířil k večeru zpět na stanici do Pardubic.

Nastupující velitel npor. Ing. Vítězslav Felcman byl seznámen s kompletní situací v přiděleném sektoru obce i v areálu SUS v Podivíně, kde máme veškeré zázemí.

Nasazen je i nadále posttraumatický tým v čele s psychologem HZS Pardubického kraje, kpt. Mgr. Danielem Krejčím.

Příjemnou tečkou za dnešním odjíždějícím odřadem byla návštěva sympatických a milých dam, které si říkají Baby z Jamy. Dámy chystaly „catering“ pro nasazené hasiče každý den a my za to opravdu moc a moc děkujeme.

Ve videu máte práci našeho hasičského „stabilizačního“ týmu - jsou místa, kde jsme provedli stabilizace objektů, aby právě k demolicím nemuselo dojít...

https://youtu.be/9EEXJ_-r97o

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem