HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Našim novým revírem je další úsek dálnice v Pardubickém kraji

Před samotným otevřením nového úseku dálnice D-35 u Vysokého Mýta si ji tzv. „osahali“ hasiči. Nejprve to byl zásah na dopravní nehodu, kde bylo nutné vyprostit zaklíněného řidiče a v jednom případě se bude jednat o požár vozidla. Cvičit budeme totiž ještě v úterý 20. a 21. prosince ve středu.

„Nejdůležitější pro cvičící jednotky požární ochrany jsou dojezdové časy k místu zásahu, zopakujeme si zásady zásahu na dálnici a seznámíme se s celým novým úsekem dálnice,“ říká velitel stanice ve Vysokém Mýtě npor. Milan Vincenc, DiS.

Jedná se o úsek dálnice v délce 7 km, a vede přes Ostrov, Stradouň, Opočno nad Loučnou, Vraclav, Janovičky u Zámrsku, Zámrsk a Vysoké Mýto.

Dálnice D35 bude mít vliv nejen na dopravu na stávající nejvíce vytíženou silnici v kraji I/35, ale i na ostatních komunikacích v silniční síti.

Výstavbou dálnice D35 lze očekávat výrazné snížení nehodovosti, neboť vedení trasy mimo zastavěné části obcí snižuje riziko kolize i s chodci a cyklisty.  

 Jednotlivých cvičení se účastní profesionální jednotky hasičů z Vysokého Mýta, Holic a Chrudimi, dále pak dobrovolné jednotky hasičů z Hrochova Týnce a Zámrsku.

„Na dálnicích se jedná o nehody ve vysoké rychlosti. Často to bývají hromadné nehody z důvodu nedodržení bezpečné vzdálenosti. Problém může být i s nahlášením místa a směru události. Na dálnici není možné stát v protisměru či se otočit kdekoliv. Jednotka musí dojet na nejbližší sjezd a přejet do opačného směru. Musíme tedy znát nejbližší sjezdy z dálnice,“ říká velitel družstva ve Vysokém Mýtě nprap. David Hynek, DiS.

Nezapomínejte ani vy, na dálnici a silnici s více jízdními pruhy bývá problém se k místu nehody dostat. Je nutné, aby všichni účastníci, když zastavují na takových místech, vytvářeli hned a automaticky tzv. "záchranářskou uličku", aby se vozidla IZS dostala k místu nehody co nejdříve.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

TC dálnice

TC dálnice 

Detailní náhled

TC dálnice1

TC dálnice1 

Detailní náhled

TC dálnice2

TC dálnice2 

Detailní náhled

TC dálnice3

TC dálnice3 

Detailní náhled

TC dálnice4

TC dálnice4 

Detailní náhled

TC dálnice5

TC dálnice5 

Detailní náhled

TC dálnice6

TC dálnice6 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem