HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nadace policistů a hasičů pomáhá již 18 let

Věděli jste, že již 18 let pomáhá policistům a hasičům Nadace policistů a hasičů. Nadace je zřízena s cílem pomoci zlepšit životní podmínky dětem policistů a hasičů, kteří zemřeli při výkonu služby, nebo v přímé souvislosti s ní, nebo pro její výkon a policistům a hasičům těžce tělesně postiženým následkem zranění utrpěného v přímé souvislosti s výkonem služby.

I v našem kraji pomáhá Nadace policistů a hasičů rodinám, když před 28 lety došlo v Rybitví k tragické události. V srpnu roku 1994 s těžkým zásahovým vozidlem mířili hasiči k požáru rodinného domu v Lohenicích. V zatáčce na mokré vozovce v Rybitví se vůz dostal do smyku a převrátil se na bok. Na místě tragicky zahynuli dva příslušníci Hasičského záchranného sboru Pardubice a dva hasiči utrpěli těžká zranění.

Každý rok si hasiči z centrální požární stanice v Pardubicích připomínají tuto strašlivou nehodu a vzpomínají na kolegy. Vzpomněli jsme i během spanilé jízdy, kterou nadace pořádala a také charitativním hokejem, který ještě za doby, kdy tu nebyla pandemie Covidu19, se odehrál na Zimním stadionu v Chrudimi.

Řada kolegů přispívá na účet nadace a pamatujeme na rodiny těch, kteří zahynuli při výkonu služby, myslíme na ty, kteří se při výkonu těžce zranili, a nemohou už vykonávat svoji profesi ve prospěch nás všech...

Pokud se rozhodnete podílet se s námi na pomoci rodinám, jejichž tátové nebo mámy, zemřeli při výkonu služebních povinností policisty a hasiče, a také těm, kteří se vážně zranili v souvislosti s výkonem své služby, můžete dobrovolně přispět poskytnutím finančního daru jakékoliv výše na účet Nadace č. 175787001/0300.

Důležité je říci na konec, že finanční dary věnované nadaci jsou beze zbytku rozděleny mezi nadační rodiny. Děkujeme i my za případnou pomoc.

por.Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem