HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Nadace ČEZ přispěla jihočeským profesionálním hasičům na nákup nového vybavení

Pět termokamer, vybavení pro letecké záchranáře, protichemické oděvy a mobilní výcvikový trenažér byly předmětem smlouvy, kterou uzavřel letos HZS Jihočeského kraje s představiteli Nadace ČEZ. Smlouva je součástí projektu s názvem "Zvýšení operability HZS Jihočeského kraje" v grantovém řízení Podpora regionů. 

V průběhu července pak byla realizace smlouvy dokončena. Z nadačního příspěvku hasiči získali vybavení za více než dva milióny korun.
Velkým přínosem je pět nových termokamer, které hasiči využívají jako jeden ze základních technických prostředků při vyhledávání jak například osob či ohnisek požáru ve tmě, hustém kouři a podmínkách s vysokou teplotou a vlhkostí.
Mobilní výcvikový trenažér budou jihočeští hasiči využívat pro nácvik hašení přenosnými hasicími přístroji, zvýší tak praktickou dovednost hašení, která je zapotřebí při likvidaci požárů menšího rozsahu. Součástí trenažéru jsou také cvičné hasicí přístroje, které jsou opakovatelně použitelné a HZS Jihočeského kraje si je bude sám plnit. Nebudou se tedy muset pro výcvik kupovat „ostré“ hasicí přístroje.
Podpory Nadace ČEZ si vážíme i v souvislosti s nákupem vybavení pro letecké záchranáře. Ti fungují u HZS Jihočeského kraje od ledna tohoto roku. Jsou elitní skupinou, která vykonává ve spolupráci s Leteckou záchrannou službou extrémně náročné zásahy. Kvalitní vybavení pro ně je tedy rozhodně zásadní. 
 

vytisknout  e-mailem