HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Náchodští hasiči získali bronzové medaile na mistrovství záchranných týmů

Družstvo HZS Královéhradeckého kraje - územního odboru Náchod získalo bronzové medaile na Mistrovství záchranných týmů HZS Pardubického kraje a skupin IZS.  

To se uskutečnilo v sobotu 9. června v oblasti kempu Šlechtův palouk vodního díla Pastviny. Pořadatelem byla MS vodní záchranná služba ČČK Pastviny. Spolupořadatelem byl Hasičský záchranný sbor Pardubického kraje a členové SDH Orlickoústecka. Mistrovství se konalo pod záštitou hejtmana Pardubického kraje.
 
Osm pětičlenných týmů změřilo své síly v několika disciplínách.
1. záchranáři nejprve museli na vodní hladině člunem projet slalom, který byl sestaven ze čtyř bójek v řadě za sebou,
2. po projetí slalomu musely soutěžící týmy provést zacouvání s člunem do ohraničeného a vymezeného prostoru,
3. následovalo stanoviště, kde museli zachránit postiženou osobu. Záchrana a naložení postiženého do člunu muselo být provedeno šetrně a s maximální ohleduplností. Na dalším stanovišti provedl tým kardiopulmonální resuscitaci. Všechny týmy řešily stejnou situaci: postižený byl v bezvědomí, nedýchal, neměl srdeční akci, nekrvácel a byl bez úrazu. Na dalším stanovišti bylo simulováno ošetření postiženého a následný transport ke stanovišti zdravotnické záchranné služby.
 
Cílem všech soutěžních týmů bylo zvládnout závod v co nejkratším čase a s co nejmenším počtem trestných bodů. Ty byly udělovány za nesplnění úkolů nebo za chyby při zásahu. Všechny závodní týmy musely být vybaveny člunem (s výbavou dle plavebního řádu), neoprenovými obleky, základním zdravotnickým vybavením jako vakuovou dlahou, krčním límcem, nosítky, vakuovou matrací apod., a záchrannými pomůckami.
 
S úkoly si nejlépe dokázali poradit hasiči HZS hlavního města Praha, na druhém místě skončilo družstvo HZS Pardubického kraje - územního odboru Chrudim a na třetím místě se umístil tým HZS Královéhradeckého kraje - územního odboru Náchod.
4. místo - HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí, stanice Žamberk
5. místo - HZS Pardubického kraje, stanice Pardubice
6. místo - HZS Pardubického kraje, územní odbor Ústí nad Orlicí, stanice Ústí nad Orlicí
7. místo - HZS Pardubického kraje, územní odbor Svitavy
8. místo – Policie ČR

vytisknout  e-mailem