HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na Žďársku spadla žena ze skály, do nemocnice ji transportoval vrtulník

Dvě jednotky hasičů zasahovaly ve středu odpoledne u pádu ženy ze skály v blízkosti obce České Křižánky na Žďársku. Při pádu utrpěla žena poranění a zdravotníky byla letecky transportována k dalšímu ošetření do nemocnice.  

 
Informaci o neštěstí přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ve 12:46 hod. Na místo události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Žďár nad Sázavou, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů z obce Svratka.
 
Podle prvotních zjištění prováděla žena na místě mapování lokality a terénu. Ze skály s názvem Tři palice se však náhle zřítila, a to z výšky přibližně 4m a následně se po stráni skutálela dolů.
 
Cesta na místo zásahu byla pro hasiče komplikovaná. Kvůli nepřístupnému terénu museli vozidla odstavit přibližně kilometr od místa zásahu a zbytek cesty dojít pěšky. Souběžně s hasiči na místo dorazili také zdravotníci.
 
Záchranáři společně ženě poskytli první pomoc. Po nezbytném ošetření na místě události přenesli hasiči na nosítkách ženu do sanitního vozu, který ji přepravil na louku u obce Milovy odkud byla následně letecky transportována k dalšímu ošetření do nemocnice.
 
Ve 14:14 hod byl zásah pro hasiče ukončen a jednotky se vrátily zpět na základny.

vytisknout  e-mailem