HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na zasněžených silnicích se bouralo, u Lomnice havaroval i linkový autobus

Sněhová nadílka od pondělního rána komplikuje provoz na silnicích. Podle policie se jen během dopoledne stalo několik desítek dopravních nehod. Pomoc hasičů si policie nebo záchranná služba vyžádala v šesti případech. 

Na silnici z Lomnice na Vintířov havaroval na zasněžené silnici linkový autobus. Cestovali v něm dva pasažéři a řidička. Podle řidičky se ve sněhové vánici snažila vyhnout nákladnímu autu, které stálo na kraji vozovky. Autobus najel na krajnici, kde sjel ze svahu a zůstal bokem opřený o stromy rostoucí podél silnice. Větve blokovaly dveře autobusu, cestujícím se nakonec podařilo dveře otevřít a s pomocí přivolaných hasičů v pořádku z autobusu vystoupili. Hasiči zajistili místo nehody a hlídali drobný unik provozních kapalin z nádrže. Asistovali také při vytažení autobusu zpět na silnici.
 
V tu samou dobu, kdy havaroval autobus u Lomnice, vyjížděli sokolovští hasiči k nehodě osobního auta v Tatrovicích, které rovněž skončilo mimo silnici. Spolujezdce ošetřila posádka záchranná služby a následně jej převezla do nemocnice, řidič z místa nehody odešel směrem k domovu, kam pro něj zajela další posádka záchranné služby. Dalšího zraněného si vyžádala také nehoda nákladního auta v Dolních Nivách, kde auto narazilo do sloupu s elektrickým vedením. Záchranná služba převezla k ošetření v nemocnici také řidiče nákladního auta, které se srazilo s osobním na kruhovém objezdu v centru Karlových Varů, a také řidiče kamionu, který dostal smyk na silnici u přehrady Březová. Bez zranění se pak obešla nehoda osobního auta u Mariánských Lázních, které se převrátilo na střechu.
 

Fotogalerie ZDE.

vytisknout  e-mailem