HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na zasněžených a zledovatělých silnicích se opět havarovalo

Sníh a zledovatělé silnice opět v pátek 25. ledna trápily řidiče. Hasiči zasahovali u řady dopravních nehod. V 6.16 hodin jednotka hasičů zasahovala v Litomyšli, kde havarovalo osobní auto. Uvnitř vozu cestovala čtyřčlenná posádka. Osobní automobil skončil na střeše. Zraněné osoby byly předány do péče zdravotníkům. Hasiči odstranili následky nehody a vrátili se zpět na stanici. V Holicích v 7.02 hodin likvidovali hasiči uniklé provozní náplně z vozu, se kterým řidič narazil do ostrůvku. Nehoda se stala u střední automobilní školy. V Gruně na Svitavsku museli hasiči v 9.23 hodin vytáhnout zapadlé vozidlo z příkopu.

V Kočí zůstalo po půl desáté dopoledne v křoví uvězněno osobní vozidlo. Zraněná osoba byla při příjezdu hasičů již v péči zdravotníků. Vozidlo hasiči vyprostili z klestí a zabezpečili místo nehody. V Čeperce zasahovali v 10.10 hodin jak hasiči z Pardubic, tak kolegové z Královéhradeckého kraje. Jednalo se o střet dvou vozidel. Osoby byly při příjezdu hasičů již mimo vozidla. Jedna osoba na místě čekala na prohlédnutí lékařem zdravotnické záchranné služby. Hasiči odpojili autobaterie tak, aby nedošlo k požáru a zamezili úniku provozních náplní. Uniklé kapaliny posypali sorbentem.  

V 11.13 hodin byla na operační a informační středisko hasičů oznámena nehoda dvou nákladních vozidel. Jedním z havarovaných vozidel byla cisterna na převoz nebezpečných látek. Cisterna byla v době nehody prázdná. Hasiči z kabiny nákladního auta vyprostili řidiče, který byl předán do péče zdravotníkům a odstranili následky nehody.

Těsně před polednem hasiči zasahovali v Litomyšli u kamionu, který nemohl na namrzlé vozovce vyjet. Silnice musela být posypána vozidlem zimní údržby. Teprve poté bylo možné vytáhnout kamion, který následně pokračoval v jízdě.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

DN Litomyšl

DN Litomyšl 

Detailní náhled

DN Čeperka

DN Čeperka 

Detailní náhled

DN Kočí

DN Kočí 

Detailní náhled

DN Gruna

DN Gruna 

Detailní náhled

Litomyšl kamion

Litomyšl kamion 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem