HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na zámku v Křižanově v pondělí odpoledne hořelo

Prověřovací cvičení bylo v 15:15 hod vyhlášeno jednotce profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí a jednotkám sborů dobrovolných hasičů z Velkého Meziříčí a Křižanova. Na zámku již dlouhá léta sídlí Ústav sociální péče. Námětem cvičení byl požár, který vznikl v pokoji v druhém nadzemním podlaží objektu. Dva lidé zůstali v pokoji uvězněni. Cílem cvičení bylo v praxi vyzkoušet evakuaci osob za pomoci evakuačních plachet. Při téměř hodinu trvajícím cvičení si jednotky vyzkoušely vzájemnou komunikaci a souhru při společném zásahu. V průběhu cvičení byla jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí odvolána Krajským operačním a informačním střediskem Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina k požáru bytu na ulici Mírová ve Velkém Meziříčí. I přes tuto „komplikaci“ cvičení proběhlo a splnilo svůj účel. Velké poděkování patří zejména personálu a klientům ústavu za skvělou spolupráci v průběhu cvičení. 

Prověřovací cvičení bylo v 15:15 hod vyhlášeno jednotce profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí a jednotkám sborů dobrovolných hasičů z Velkého Meziříčí a Křižanova.

Na zámku již dlouhá léta sídlí Ústav sociální péče. Námětem cvičení byl požár, který vznikl v pokoji v druhém nadzemním podlaží objektu. Dva lidé zůstali v pokoji uvězněni. Cílem cvičení bylo v praxi vyzkoušet evakuaci osob za pomoci evakuačních plachet.

Při téměř hodinu trvajícím cvičení si jednotky vyzkoušely vzájemnou komunikaci a souhru při společném zásahu.

V průběhu cvičení byla jednotka profesionálních hasičů ze stanice Velké Meziříčí odvolána Krajským operačním a informačním střediskem Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina k požáru bytu na ulici Mírová ve Velkém Meziříčí. I přes tuto „komplikaci“ cvičení proběhlo a splnilo svůj účel.

Velké poděkování patří zejména personálu a klientům ústavu za skvělou spolupráci v průběhu cvičení.

Cvičení Křižanov 1.jpg

Cvičení Křižanov 2.jpg

Cvičení Křižanov 2.jpg

Cvičení Křižanov 3.jpg

Cvičení Křižanov 4.jpg


-ph-

vytisknout  e-mailem