HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na Vysočině padaly stromy, do jednoho narazil vlak

Celkem devětkrát byli hasiči požádáni v průběhu večera a noci ze čtvrtka na pátek o odstranění padlých stromů. Nejčastěji zasahovali hasiči na Havlíčkobrodsku – pět událostí. Ve většině případů se jednalo o stromy, které padly na komunikace a bránily tak bezpečnému provozu. Na železniční trati u obce Chřenovice narazil do padlého stromu osobní vlak. Všechny události se obešly bez zranění osob.  

V 19:54 hod přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina hlášení o pádu vzrostlé lípy na dráty elektrického vedení v obci Nová Ves u Chotěboře. K události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Chotěboř. Hasiči místo události zabezpečili. Po příjezdu pracovníka energetické společnosti mu bylo místo zásahu předáno a jednotka se vrátila zpět na základnu.
 
 
Ve 20:51 hod přijali hasiči informaci o nárazu osobního vlaku do padlého stromu v kolejišti na železniční trati u obce Chřenovice na Havlíčkobrodsku. K události vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Ledeč nad Sázavou a HZS SŽDC Havlíčkův Brod. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Všichni cestující stihli vlak opustit ještě před příjezdem jednotek na místo události. Hasiči strom za pomoci ruční motorové pily odstranili. Před půlnocí byl provoz na železniční trati plně obnoven.

Resize of Strom a vlak 013.jpg

Resize of Strom a vlak 017.jpg

Resize of Strom a vlak 021.jpg

vytisknout  e-mailem