HZS Jihomoravského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na Vyškovsku zavalily sutiny dva muže

Pátek, 19. března 2021 – Dnes ráno jsme zasahovali u destrukce objektu na Vyškovsku. Dva lidé se zranili. 

Kolem 8,30 hod. ráno vyslalo naše operační středisko jednotky k nahlášenému zavalení dvou osob po destrukci garáže v Hlubočanech na Vyškovsku.

Při příjezdu naší první jednotky již na místě zasahovala posádka záchranné služby. Hasiči zjistili, že po pádu stropní konstrukce se zranili dva mladí muži. Jeden již bylo mimo sutiny, druhý však ležel na kraji objektu částečně zasypaný sutinami.

Hasiči po základním zajištění pacienta ze strany záchranné služby muže ručně odhrabali a vyprostili ven. Následně jej transportovali k sanitce. Oba zranění byli ošetřeni a odvezení k další péči do nemocnic.

Poškozený objekt na soukromém pozemku neznamenal pro okolí další nebezpečí. Hasiči jej proto nemuseli stabilizovat a předali místo k šetření Policii ČR.

Příběh však má i další zajímavé souvislosti. Kromě místní jednotky dobrovolných hasičů pomohli na místě také sousedé. Senior obývající sousední dům přispěchal zraněným mužům na pomoc a ještě před příjezdem hasičů pomohl jednomu zraněnému dostat se ven a druhého částečně odhrabal. Sousedka z dalšího domu mezitím volala na tísňovou linku. Jejich reakci a pohotovou pomoc je potřeba zmínit a vyzdvihnout.

PVY_101T-2021_03_19-33fa20d7.jpg

Jaroslav Mikoška – tiskový mluvčí HZS JmK

vytisknout  e-mailem