HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na Trutnovsku hořel sklad sena a slámy, hasičům se podařilo uchránit vedlejší halu s býky

K rozsáhlému požáru skladu sena a slámy vyjeli včera 17. listopadu 2015 večer hasiči do Velkých Svatoňovic, místní části Markoušovice na Trutnovsku.  

Požár byl zpozorován a ohlášen na operační středisko hasičů pět minut po 21. hodině. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Trutnova, dobrovolní hasiči z Velkých a Malých Svatoňovic, Červeného Kostelce, Rtyně v Podkrkonoší, Úpice a Batňovic.

Při příjezdu první jednotky na místo byl požár v předposlední fázi hoření. Otevřený sklad, který byl volně přístupný, byl až po střechu plný balíků sena a slámy. Silný vítr způsobil, že se oheň velmi rychle šířil a zasáhl celou plochu objektu. Hasiči se soustředili na ochranu vedlejší haly s ustájenými býky a skladovanou siláží. Po domluvě s majitelem skladu velitel zásahu rozhodl, že se požár nechá kontrolovaně vyhořet. Během celé noci na místě zůstávaly jednotky hasičů, které prováděly dohled. Dnes ráno se část jednotek vystřídala a začala vyvážet zasažené seno a slámu na volné prostranství, kde je rozhrnují a postupně dohašují. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 825 tisíc korun. Uchráněné hodnoty na objektu s býky a siláži činí devět milionů korun. Vyšetřovatelé se na místo dostanou až ve čtvrtek, kdy se předpokládá úplná likvidace požáru. Jednou z vyšetřovacích verzí je i úmyslné zapálení. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

 

Foto: stanice Trutnov

Odkazy do noveho okna

15-11-17 Markoušovice (1)

15-11-17 Markoušovice (1) 

Detailní náhled

15-11-17 Markoušovice (2)

15-11-17 Markoušovice (2) 

Detailní náhled

15-11-17 Markoušovice (3)

15-11-17 Markoušovice (3) 

Detailní náhled

15-11-17 Markoušovice

15-11-17 Markoušovice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem