HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na svatého Floriana se otevřely brány hasičských stanic na Chrudimsku

Ve středu 4. května se otevřely pomyslné brány všech hasičských stanic na Chrudimsku. Zájemci z řad veřejnosti, ale také žáčci mateřských i základních škol zavítali nejen na centrální stanici do Chrudimi, ale také na pobočné stanice do Hlinska a na Seč. Svatý Florián, patron všech hasičů, který má 4. května svátek, hasičům sice moc v podobě počasí nepřál, ale návštěvníky to ani malinko neodradilo.  

Na stanici v Chrudimi na všechny příchozí čekala spousta zajímavých ukázek. S údivem návštěvníci hleděli na to, jak vypadá vystřelení airbagu ve vozidle při dopravní nehodě. Všechny nadchla i ukázka hašení hořícího oleje v hrnci. Potlesk sklidili hasiči také za ukázku předvedení vyprošťovacího hydraulického zařízení, které hasiči používají při dopravních nehodách. Hasiči v okrese Chrudim zasahují denně u řady dopravních nehod. Přibližně u každé třetí nehody je nutné použít právě vyprošťovací zařízení. Návštěvníci se zájmem poslouchali výklad i o problematice nebezpečí požárů, kdy a jak použít hasicí přístroj, jak předejít požárům i jak se chránit při mimořádné události a jak se zachovat, když zazní siréna. Přítomní, kterých hasiči napočítali i přes nepřízeň počasí více než 300, měli možnost prohlédnout si i nejmodernější mobilní techniku.

Hasiče na všech stanicích potěšila velká účast i spokojený úsměv odcházejících dětí a dospělých. Každý si domů opět odnesl nejen zážitek z předvedených ukázek, ale také drobné propagační materiály.

Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem