HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na šest desítek “větrných” zásahů zaměstnalo hasiče na území Moravskoslezského kraje

Od pondělí 28. prosince 2020 do úterních 14:00 vyjely hasičské jednotky na území Moravskoslezského kraje k téměř šedesáti zásahům spojeným se silným větrem. 

Ten se začal projevovat už v noci z neděle na pondělí, nejvíce postiženým okresem je Frýdek-Místek, za ním pak Nový Jičín.

Hasiči řeší v převážné většině pády stromů a to nejen na komunikace - v Metylovicích (FM) a Trojanovicích (NJ) pády stromů poškodily střechy chat či ploty, velmi často se větvě zavěsily do drátů elektrického vedení.

Takové zásahy museli hasiči řešit například v karvinské části Staré Město nebo v třinecké Kanadě - vždy ve spolupráci s techniky energetické společnosti.

Do Bartákovy ulice v Rýmařově vyjížděli v úterý dopoledne místní profesionální hasiči k odstranění stromu, který spadl na zaparkovaný osobní automobil, ve Frenštátě pod Radhoštěm pak dvě jednotky hasičů zajišťovaly část stržené krytiny z objektu školy.

Hasiči rovněž na několika místech odstraňovali nebezpečí plynoucí ze sice stojících, ale narušených stromů - jeden z takových hrozil pádem a poškozením školy v Kujavách na Novojičínsku. K opatrnému odřezání nalomených větví byla využita výšková technika.

vytisknout  e-mailem