HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na pultech je nová kniha Hasiči od Romana Kutálka, profesionálního hasiče z Pardubického kraje

Představujeme vám zcela novou knihu HASIČI autora Romana Kutálka, profesionálního hasiče HZS Pardubického kraje, územního odboru Ústí nad Orlicí.

Kniha vám představí vše, co se děje v hlavě hasiče při zásahu i mimo něj. Kniha je plná reálných situací a emocí. Osobní příběh profesionálního hasiče a táty jednoho bezva kluka. Kniha je obohacena o fotografie skvělého profesionálního fotografa Michala Fanty. Horko má nesnesitelnou intenzitu, a i proto se dá pohybovat jen u země. Kdybychom si stoupli, první, co se nám uvaří, budou naše oči, ale to je v podstatě jedno, protože v další vteřině bychom byli stejně mrtví.

Zdá se nám, že jsme ušli snad padesát metrů, ale ve skutečnosti máme za sebou možná prvních pět. Vnímání času i vzdálenosti je hrozně zkreslené. Nevidíme nic. Nevidíme ani svou ruku, i když si ji dáme těsně před zorník masky. Jediné, co vnímáme, je šílený žár a silný rytmicky se opakující zvuk vlastního dechu. Uvědomujeme si každý nádech, každý výdech…

Vy máte jedinečnou možnost si knihu objednat na adrese r.kut@email.cz nebo je k dostání ve vybraných knihkupectvích.

Cena je 259 Kč (+ poštovné).

A pokud budete chtít autogram, tak se zastavte 26. června 2019 v 16 hodin v Atriu Paláci Pardubice, kde bude křest této knihy na akci nazvané Den bezpečnosti. Autor se už teď těší až se s vámi potká a knihu vám podepíše.  

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

nová kniha

nová kniha 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem