HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na dálnici hořel návěs kamionu, škoda překročila 4 miliony korun

Ve 14,17 hod byl na linku tísňového volání 112 Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ohlášen požár kamionu s návěsem na 160. km dálnice D1 ve směru na Brno. K požáru vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic ve Velké Bíteši a Velkém Meziříčí společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Velké Bíteše.  

 

Na požár velmi duchapřítomně zareagoval řidič vozidla, který požár zpozoroval a okamžitě zastavil. Ještě před příjezdem hasičů odpojil návěs a sám se pustil do hašení požáru. Plameny, které z vozidla vyšlehly však neměl šanci uhasit.

Na likvidaci požáru hasiči nasadili několik vodních proudů. Kamion převážel v plastových přepravkách autodíly. V 15,15 hod se zasahujícím jednotkám podařilo dostat požár pod kontrolu.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byl provoz na dálnici výrazně omezen. V průběhu provádění hasebních prací byl provoz úplně zastaven.

Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na částku 4 150 000 Kč. Škoda ve výši 4 miliony korun přitom vznikla na převáženém nákladu a škoda 150 tisíc korun na návěsu. Požár s největší pravděpodobností zapříčinila technická závada.

Kpt. Ing. Bc. Petra Musilová – tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem