HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na D1 hořel v časných ranních hodinách kamion

Škodu ve výši 400.000 Kč za sebou zanechal požár kamionu, ke kterému došlo v časných ranních hodinách na 96. km dálnice D1 ve směru na Prahu. Při požáru se popálil řidič kamionu a skončil v péči zdravotníků. Fotografie ze zásahu nalezente v sekci "Fotogalerie". 

 
Hlášení o požáru přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 03:14 hod. K požáru vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Jihlava a Humpolec.
 
Provedeným průzkumem hasiči zjistili, že došlo k požáru kamionu s návěsem, který převážel dřevěné uhlí. Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů. Po dobu provádění hasebních prací byl provoz na dálnici ve směru na Prahu zcela zastaven, ve směru na Brno došlo k zastavení dopravy v jednom jízdním pruhu. V 03:26 hod se jednotkám podařilo požár lokalizovat a provoz na dálnici byl postupně obnovován. Požárem nezasažené dřevěné uhlí začaly jednotky postupně z návěsu vyskladňovat.
 
Zraněného řidiče ošetřili zdravotníci na místě události. Plameny za sebou zanechaly majetkovou škodu v předběžné výši 400.000 Kč, přičemž škoda ve výši 150.000 Kč vznikla na návěsu a škoda 250.000 Kč na přepravovaném nákladu. Hasiči svým zásahem uchránili hodnoty ve výši 1.000.000 Kč.

Fotografie ze zásaha naleznete v sekci "Fotogalerie".

vytisknout  e-mailem