HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na Boží hod a na Štěpána zasahovali hasiči u požárů i dopravních nehod

Přinášíme výběr ze zásahů hasičů Královéhraeckého kraje během 25. a 26. prosince 2017:

ÚZEMNÍ ODBOR HRADEC KRÁLOVÉ

Vinary – požár – 25. 12. 12:21

Profesionální i dobrovolné jednotky zasahovaly u požáru komína v části Janovice. Jednalo se o požár trámu na půdě. Strop byl horký a tak hasiči místo ochlazovali vodou. Odkryli teplá místa a vše zkontrolovali termokamerou. Škoda byla odhadnuta asi na 50 tisíc korun. Uchráněné hodnoty byly ve výši jednoho milionu korun.  Na místě zasahovali profesionální hasiči z Nového Bydžova a dobrovolní hasiči ze Smidar, Hlušic a Vinar. Dobrovolní hasiči z Nového Bydžova fungovali jako záloha na stanici. 

Všestary – dopravní nehoda – 26 12. 07:42

U dopravní nehody v části Lípa zasahovali profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové - Pražská. Jednalo se o havárii osobního automobilu, které skončilo po smyku v příkopu. Místo události hasiči zajistili a povolali na místo posypový vůz, protože vozovka byla zledovatělá.

Urbanice – dopravní nehoda – 26 12. 08:36

Profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská vyjeli také k dopravní nehodě osobního automobilu, který narazil do stojícího vozidla. Opět hasiči povolali na místo silničáře, protože vozovka byla kluzká. Obě vozidla zůstala mimo komunikaci. V jednom z vozidel došlo ke zranění dvou osob, v druhém nebyl zraněn nikdo.

Všestary – dopravní nehoda – 26 12. 08:39

U části obce Rosnice došlo k další dopravní nehodě, kde zasahovali hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská. Jednalo se o dopravní nehodu dodávky. Vozidlo zůstalo po nehodě mimo vozovku v příkopu. Dva dětské účastníky nehody převezli záchranáři k vyšetření do nemocnice.

Opatovice nad Labem – dopravní nehoda – 26. 12. 11:38

Profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové – Pražská zasahovali u dopravní nehody tří osobních vozidel
na nájezdu na kruhový objezd. Jeden dětský účastník nehody byl převezen záchranáři do zdravotnického zařízení. Hasiči místo události zajistili a předali policistům.DN Piletická 2.JPGDN Piletická ul, HK Pouchov

Hradec Králové – dopravní nehoda – 26. 12. 16:57

V části Pouchov došlo v Piletické ulici k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Na místo vyjeli profesionální hasiči z centrální stanice. Během nehody byly zraněny čtyři osoby, včetně dvou dětí. O všechny zraněné se postarali záchranáři. Jedno z vozidel narazilo do sloupu elektrického vedení. Ten se následkem nárazu přerazil a hrozil pádem. Poruchová služba energetiků musela odpojit sloupy v ulici od přívodu elektrické energie. Energetici poté začali za asistence hasičů s kotvením a zajištěním porušeného sloupu. Jednotka poté mohla vyprostit zaklíněné vozidlo. Silnice byla kvůli výměně sloupu uzavřena.

ÚZEMNÍ ODBOR JIČÍN

Miletín – dopravní nehoda – 26. 12. 11:21DN Miletín 1.JPGDN Miletín 

U střetu dvou osobních vozidel zasahovali profesionální hasiči z Hořic. Jedno z vozidel poté sjelo do potoka. Událost se obešla bez zranění. Z havarovaného vozidla v potoce došlo k drobnému úniku provozních kapalin. Hasiči ihned instalovali norné stěny a operační středisko informovalo orgány ochrany přírody. Na místě události asistoval při vytažení automobilu hasičům traktor.

ÚZEMNÍ ODBOR NÁCHOD

Náchod – požár – 26. 12. 08:48

Profesionální i dobrovolní hasiči z Náchoda zasahovali u požáru v části města Bražec.  Došlo zde k zahoření uhlí v násypce automatického kotle. Požár se nerozšířil ani neohrožoval další majetek. Jednotky musely vynést žhavé uhlí mimo prostor požářiště. Událost se obešla bez zranění i beze škody. Uchráněny byly hodnoty ve výši 10 milionů korunP Bražec 1.jpgPožár uhlí, Bražec . Příčinou požáru byla technická závada.

ÚZEMNÍ ODBOR RYCHNOV NAD KNĚŽNOU

Rychnov nad Kněžnou – dopravní nehoda – 26. 12. 06:13

V části Panská Habrová došlo k dopravní nehodě jednoho osobního automobilu. Vůz se převrátil přes střechu. Jedna osoba se po příjezdu hasičů nacházela již mimo vozidlo. Hasiči jí poskytli první předlékařskou pomoc. Poté se o ní postarali po svém příjezdu záchranáři. Jednotka převrátila havarovaný vůz zpět na kola. Poté provedla protipožární opatření a odpojila akumulátor. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Rychnova nad Kněžnou.

České Meziříčí – požár – 23. 12. 17:42

Profesionální hasiči z Dobruška zasahovali u požáru v ulici Na Nábřeží. Došlo k zahoření v jednom z pokojů
v domě. Požár byl uhašen před příjezdem jednotky. Hasiči prošli pokoje s termokamerou, byly zde dřevěné stropy. Kontrola byla negativní, žádné známky hoření už nalezeny nebyly. Vyšetřovatel příčin požárů vyčíslil škodu asi na 250 tisíc korun. Vybavení pokoje bylo zničeno kouřem. Požár vznikl od nabíječky airsoftové zbraně.

ÚZEMNÍ ODBOR TRUTNOV

Trutnov – odstranění nebezpečných stavů – 25. 12. 23:03

Profesionální i dobrovolní hasiči z Trutnova a dále dobrovolní hasiči z Hajnic byli povoláni do Chodské ulice do třípatrového domu. V objektu byl cítit kouř a sousedé se nemohli dozvonit na majitelku jednoho z bytů. Jednalo se o spálené jídlo na plotně. Osoba byla při vědomí, ale nadýchala se kouře. Záchranáři ji převezli do zdravotnického zařízení. Byt byl poté předán příbuzným. Událost se obešla beze škody.

Hajnice – požár – 26. 12. 05:44

V řadovém domě došlo k zahoření v mezipatře půdního prostoru. Hořel zde trám a mezistrop. Jednotky vše rozebraly. Předběžná škoda byla stanovena na 10 tisíc korun, uchráněny byly hodnoty ve výši jednoho milionu korun. Příčinou požáru byla závada na elektroinstalaci. Na místě zasahovali profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem a Trutnova. Dále byli povoláni dobrovolní hasiči z Hajnic.

Pec pod Sněžkou – dopravní nehoda – 26. 12. 12:45

Dobrovolní hasiči z Pece pod Sněžkou pomáhali při nehodě osobního automobilu na Velké Úpě. Vozidlo zablokovalo příjezdovou cestu, když uvízlo na zledovatělém povrchu. Zadní část automobilu byla směrem ze srázu a vozidlo hrozilo pádem. Posádka se nacházela v bezpečí mimo automobil. Jednotka vozidlo vytáhla.

Odkazy do noveho okna

DN Miletín 1

DN Miletín 1 

Detailní náhled

DN Miletín 2

DN Miletín 2 

Detailní náhled

DN Miletín 3

DN Miletín 3 

Detailní náhled

DN Miletín 4

DN Miletín 4 

Detailní náhled

DN Piletická 1

DN Piletická 1 

Detailní náhled

DN Piletická 2

DN Piletická 2 

Detailní náhled

DN Piletická 3

DN Piletická 3 

Detailní náhled

DN Piletická 4

DN Piletická 4 

Detailní náhled

DN Piletická 5

DN Piletická 5 

Detailní náhled

P Bražec 1

P Bražec 1 

Detailní náhled

P Bražec 2

P Bražec 2 

Detailní náhled

P Bražec 3

P Bražec 3 

Detailní náhled

P Bražec 4

P Bražec 4 

Detailní náhled

P Bražec 5

P Bražec 5 

Detailní náhled

P Bražec 6

P Bražec 6 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem