HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Na Berounsku v noci hořelo devět úmyslně zapálených vozidel

Požár několika osobních automobilů u domu v obci Chyňava v okrese Beroun byl středočeským hasičům ohlášen v noci na středu 27. května v 01.22 hodin. 

Operační důstojník vyhlásil poplach profesionálním hasičům ze stanice Beroun a jednotce sboru dobrovolných hasičů Chyňava.

Zásah probíhal v dýchací technice vysokotlakým vodním proudem a čtyřmi proudy D25. Z původně nahlášených čtyř vozidel bylo nakonec požárem zasaženo celkem devět aut. Od jednoho z nich se požár rozšířil na sousední pozemek, kde přeskočil na kůlnu a uskladněné dřevo.

Hasiči dostali požár pod kontrolu osm minut před druhou hodinou, kdy velitel zásahu ohlásil lokalizaci. Následovala prohlídka jednotlivých vozidel a dohašování skrytých ohnisek. Pro lepší orientaci a zajištění podmínek pro dohašování a vyšetřování byl na pozemku instalován osvětlovací balon a také několik přenosných reflektorů. Závěrečná likvidace byla operačnímu středisku nahlášena v 03.10 hodin.

Podle vyšetřovatele byl požár s největší pravděpodobností založen úmyslně. Vyšetřování události pokračovalo ve středu dopoledne i za účasti kriminální policie, která přizvala také psovoda se psem vycvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření. Vzniklá škoda byla vyčíslena na 465 tisíc korun, hasiči uchránili hodnoty za 200 tisíc korun. Nikdo nebyl zraněn

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem