HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Muže z hořícího domu zachránil soused

(22.08.2020) Požár způsobila zapnutá lampička. 

Velké štěstí měl dnes odpoledne muž z Vlčnova na Uherskohradišťsku, v jehož domě došlo k požáru postele od lampičky v době, kdy spal. Soused spícího muže probudil a z hořící místnosti vyvedl ven do bezpečí.

K místu požáru byly vyslány čtyři jednotky hasičů. Jako první na místo přijeli místní hasiči, kteří ihned s pomocí jednoho vysokotlakého proudu vody požár během pár minut uhasili. Postupně se na místě sjeli další hasiči, a to ze stanic Uherský Brod a Uherské Hradiště a dobrovolná jednotka z nedalekého Hluku. Profesionální hasiči z Uherského Brodu si do péče převzali muže, který se ve svém domě nadýchal zplodin hoření. Hasiči mu poskytli první předlékařskou pomoc a nasadili mu kyslíkovou masku. Následně jej předali přivolané zdravotnické záchranné službě. Ostatní jednotky kontrolovaly požářiště termokamerou a dohašovaly skrytá ohniska. Taktéž provedly odvětrání zasažené místnosti a ostatních prostor rodinného domu.

Na místo požáru si velitel zásahu povolal vyšetřovatele hasičů. Ten na základě šetření zjistil, že k požáru došlo od zapnuté lampičky, která spícímu muži spadla na postel. Zde od žárovky došlo ke vznícení lůžkovin a následnému požáru postele. Škodu vyšetřovatel vyčíslil na padesát tisíc korun. Uchráněné hodnoty, díky rychlému zásahu hasičů, byly vyčísleny na jeden milion korun.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem