HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Muže uvězněného pod bagrem vyprostili až přivolaní hasiči.

(9. 10. 2021) V 15:37 hodin přijali hasiči žádost o pomoc při záchraně osoby v obci Chropyně na Kroměřížsku. Podle přijatých informací byla osoba zavalena bagrem a nebylo možné ji vyprostit. 

Na místo byly okamžitě vyslány jednotky profesionálních hasičů ze stanic Kroměříž a Zlín, odkud vyjel velící důstojník směny a technický kontejner. Povoláni byli i dobrovolní hasiči obce Chropyně a v rámci mezikrajské pomoci jednotka profesionálních hasičů ze stanice Kojetín. K události se dostavil také krajský řídící důstojník HZS Zlínského kraje.

Hasiči byli na místě do sedmi minut. Jak bylo prvotním průzkumem zjištěno, zraněná osoba se nacházela ve výkopu, do kterého se částečně zřítil i malý otočný bagr. Hasiči okamžitě pomocí navijáku stabilizovali stroj, aby nedošlo k jeho dalšímu pohybu. Velitel zásahu si na místo vyžádal nakladač, který se nacházel nedaleko místa události. Po jeho příjezdu byl malý bagr nadzvednut, aby bylo možné se ke zraněné osobě bezpečně dostat. Muž byl ve spolupráci se zdravotnickou záchrannou službou vyproštěn z výkopu pomocí páteřové desky a následně odvezen do nemocnice.

Po zajištění stroje poskytli hasiči svědkům události také první psychologickou pomoc. Místo bylo následně předáno policii a jednotky se postupně vrátily zpět na základny.   

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna

ZOZ Chropyně (1)

ZOZ Chropyně (1) 

Detailní náhled

ZOZ Chropyně (2)

ZOZ Chropyně (2) 

Detailní náhled

ZOZ Chropyně (3)

ZOZ Chropyně (3) 

Detailní náhled

ZOZ Chropyně (4)

ZOZ Chropyně (4) 

Detailní náhled

ZOZ Chropyně (5)

ZOZ Chropyně (5) 

Detailní náhled

ZOZ Chropyně (6)

ZOZ Chropyně (6) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem