HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Muž přišel hasičům poděkovat za záchranu života

To jsou pocity k nezaplacení, a takových okamžiků je málo, a my si jich nesmírně vážíme.

Pan Luboš Dušek z Výprachtic navštívil hasičskou stanici v Lanškrouně. Měl pro to svůj důvod. Hasiči mu loňského druhého září zachránili život, když ho v lese při provádění lesnických prací zavalil kořen stromu s nábalem zeminy. Zavalenému muži Luboši Duškovi koukala pouze hlava. Naštěstí s mužem v lese byla jeho žena. Z osudného dne si totiž pan Dušek pamatuje jen to, jak ho pařez zavalil a jen stihl manželce, která s ním v lese pracovala říct, že má mobilní telefon v náprsní kapse. Ten se naštěstí podařilo paní vyhrabat z částečně zasypané kapsy a zavolala pomoc.

Hasiči k záchraně muže museli použít řetězy, hydraulické rozpínáky a další vyprošťovací nářadí tak, aby mohli celý kořenový val o hmotnosti zhruba 1 tuny nadzvednout a muže vyprostit. K události přiletěl i vrtulník letecké záchranné služby, který muže transportoval do nemocnice. Samotné vyproštění bylo velmi náročné a trvalo zhruba 30 minut.

Na návštěvu hasičské stanice pana Duška doprovodil i starosta Výprachtic Luděk Skalický. Pan Dušek se „pochlubil“ hasičům snímkem sešroubované pánve a jako poděkování přinesl hasičům chlebíčky a zákusky. Zachráněný muž se těší dobrému zdraví, užívá si každého dne i v této nelehké době, protože mu nechybí smysl pro humor.

Děkujeme moc, za poděkování záchrany života.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

poděkování za záchranu života (2)

poděkování za záchranu života (2) 

Detailní náhled

poděkování za záchranu života (1)

poděkování za záchranu života (1) 

Detailní náhled

Zavalené 2-9-2020

Zavalené 2-9-2020 

Detailní náhled

Zavalené 2-9-2020a

Zavalené 2-9-2020a 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem