HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Motorové pily hasičů se o víkendu nezastavily

 
            Hasiči Pardubického kraje přes víkend (od 1. 2. 11 hodiny do 2. 2. 2014 do 13 hodiny) zasahovali u 18 událostí, při nichž hasiči odstraňovali následky po silném větru.
            Největší škody způsobil vítr v okresech Chrudim, Ústí nad Orlicí a Svitavy. Motorové pily hasičů se tady nezastavily. Hasiči museli odstranit popadané stromy i polámané větve, které hrozily pádem na komunikaci a ohrožovaly tak chodce a řidiče v projíždějících autech, a to zejména v Seči, Jablonném nad Orlicí, Bojanově, Vysokém Mýtě, Zderazi, Boru u Skutče, Liboměřicích, Svratouchu, Smrčku, Proseči, Ústí nad Orlicí, Kostelci u Heřmanova Městce a v Hodoníně na Chrudimsku.
 
V Horce strom v sobotu spadl na trať a k místu události museli hasiči dojít s pilami pěšky. Provoz na trati byl v okamžiku odstraňování stromu zastaven.
Ve Skutči museli hasiči zajistit plechy, které se uvolnily na střeše městského úřadu. Stříšku, kterou uvolnil vítr nad vchodem do obchodu v Hlinsku, též museli zajistit hasiči, a to tak, aby neohrožovala procházející osoby.
 
 
Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem