HZS Moravskoslezského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Moravskoslezští hasiči jeli pomoci desinfikovat Nemocnici v Chebu

Čtyřčlenný tým příslušníků Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) dekontaminuje od čtvrtečního rána (7.5.2020) dva pavilony Nemocnice v Chebu kvůli zvýšenému výskytu koronaviru Covid-19, a to pomocí čtyř generátorů horkého desinfekčního aerosolu. Jde o pavilon s nemocnými koronavirem Covid-19 a další pavilon, kde je především zázemí zdravotníků, například kanceláře a jídelna. Spolupracuje s nimi dvacítka kolegů z HZS Karlovarského kraje.

Hasiči z HZS MSK byli požádáni o výpomoc štábem HZS Karlovarského kraje jednak kvůli kvalitnímu vybavení, které pořídil Moravskoslezský kraj, ale také kvůli bohatým zkušenostem. V uplynulých dvou měsících příslušníci HZS MSK dekontaminovali ostravský Domov pro seniory IRIS, několik hasičských stanic a služeben ostatních složek IZS na různých místech Moravskoslezského kraje.

Hasiči předpokládají, že by mohli dekontaminaci vybrané části chebské nemocnice ukončit ještě ve čtvrtek. Část nemocných zůstala v izolaci na svých lůžkách, nenakažení pacienti byli převezeni do nemocnic v Karlových Varech a Sokolově. Všechny zaměstnance chebské nemocnice i jejich rodiny nyní čeká testování.

Odkazy do noveho okna

desinfekceHZSMSK_nemocniceCheb (1)

desinfekceHZSMSK_nemocniceCheb (1) 

Detailní náhled

desinfekceHZSMSK_nemocniceCheb (2)

desinfekceHZSMSK_nemocniceCheb (2) 

Detailní náhled

desinfekceHZSMSK_nemocniceCheb (3)

desinfekceHZSMSK_nemocniceCheb (3) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem