Záchranný útvar HZS ČR  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Morava 112 - Kroměříž 7.6. 2012

Dne 7.6. 2012 proběhla v městě Kroměříž u rybníku „Bagrák“ velká záchranářská přehlídka – „Morava 112“. Jedná se o součást projektu „Bezpečná komunita Kroměříž“. 

     Záchranáři, policisté, speciální zásahové jednotky hasičů, dobrovolní hasiči, zdravotníci, vojáci, strážníci městské policie, oblastní Český červený kříž a další organizace - ti všichni se představili v mimořádných situacích, které bohužel jsou na denním pořádku a na jejich bezproblémovém zvládnutí závisejí naše životy.
 
     Za Záchranný útvar se sídlem v Hlučíně se zúčastnilo 5 příslušníků se svoji technikou – zásahový automobil s motorovým člunem a Tatra 6x6 upravená pro práci potápěčů.  
 
     Návštěvníkům byla ukázána záchrana tonoucího ze břehu pomocí záchranných prostředků (házecího pytlíku a záchranného kruhu). Dále následovala ukázka záchrany tonoucího ze člunu.
Velký zájem byl o nácvik zúčastněných „laiků“ ze záchrany tonoucího ze břehu pomocí házecího pytlíku. Návštěvníci se mohli vystrojit do suchých obleků a poté ve vodě imitovat tonoucího, na kterém byla ukázána záchrana instruktorem. Poté v těchto oblecích si vyzkoušeli záchranu tonoucího na vlastní kůži.
     Zpestřením pro účastníky byla jízda na nafukovacím motorovém člunu s pevným kýlem.
    Potápěči ukázali svoji svěřenou techniku a materiál používaný ke své činnosti. Seznámili veřejnost s náplní práce potápěčů u HZS ČR a společné činnosti se složkami IZS ČR.
     V neposlední řadě naši příslušníci zabezpečili vodní záchranu pro vrtulník, který prováděl záchranu a vytažení figurantů z vodní hladiny.
 
Těšíme se na další ročník.
 

Info. nprap. Bc. Petr Kantor

Foto: pprap. Marek Hadravský: VIZ SOUVISEJÍCÍ DOKUMENTY NÍŽE

 

INFORMACE MĚSTA KROMĚŘÍŽ O TÉTO AKCI: http://www.mesto-kromeriz.cz/zprava.asp?zprava=12605&modul=obcan&map=0
 
"Bezpečná komunita Kroměříž": https://sites.google.com/site/bezpecnakomunita/

 

Odkazy do noveho okna

P6075964

P6075964 

Detailní náhled

P6075965

P6075965 

Detailní náhled

P6075997

P6075997 

Detailní náhled

P6076000

P6076000 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem