HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mobilní telefon zapojený v nabíječce způsobil požár v domě

K požáru v rodinném domě došlo včera 29. října v podvečer v obci Mezilečí na Náchodsku.  

Událost byla na operační středisko HZS Královéhradeckého kraje ohlášena v 18:28 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Jaroměře, dobrovolní hasiči z Hajnice, Hořiček a Červeného Kostelce.
Hořet začalo v obytné místnosti v přízemí dvougeneračního domu. Při příjezdu hasičů byli všichni obyvatelé domu venku. Tříčlenná rodina z horního patra se i přes silné zakouření dostala včas ven, přesto jednu osobu musela na místě vyšetřit přivolaná záchranná služba. Manželé z dolního patra nebyli v době požáru doma. Hasičům se podařilo dostat požár pod kontrolu v sedm hodin večer. Následně vyklidili nahromaděné věcí z místnosti, kde došlo k požáru.
Šetřením a ohledáním místa bylo zjištěno, že požár byl způsobený od mobilního telefonu, který nechali manželé zapojený v nabíječce v elektrice a položený na proutěné poličce. Poblíž se nacházely noviny a látkové věci, od kterých došlo ke vznícení. Požár poničil dveře místnosti a elektroinstalaci. Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 90 tisíc korun, uchráněné hodnoty činí 2 miliony korun.
Odkazy do noveho okna

12-10-29 Mezilečí (1)

12-10-29 Mezilečí (1) 

Detailní náhled

12-10-29 Mezilečí (2)

12-10-29 Mezilečí (2) 

Detailní náhled

12-10-29 Mezilečí

12-10-29 Mezilečí 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem