HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mladý záchranář v akci – známe pořadí po prvním kole a jdeme do finále!!!

Více než 70 dětských týmů se přihlásilo do již tradiční soutěže HZS Jihočeského kraje – Mladý záchranář v akci. Soutěž jsme před dvěma roky propojili s kolegy od policie a i letos pokračujeme v hasičsko-policejním trendu. 

Soutěž odstartovala 6. března zadáním prvních dvou úkolů. Jeden z úkolů byl vždy hasičský, druhý policejní. Úkoly byly dětem zadávány prostřednictvím sociální sítě facebook a webových stránek HZS Jihočeského kraje. Na každý úkol měly týmy pokaždé 14 dní. Záleželo tak vždy jen na tom kterém družstvu, kdy se do plnění pustí. Po čtrnácti dnech na soutěžící opět na facebooku a webových stránkách jihočeského profesionálního sboru čekaly další dva úkoly.

V průběhu prvního kola musely týmy splnit celkem 8 úkolů, a to například nakreslit komiks na téma záchrana osoby z ledu, vyrobit puzzle s vyobrazením vozidla Policie ČR, zjistit informace a vytvořit plakát o velkém požáru, rozluštit záhadu detektivního příběhu, napsat básničku s použitím čísel linek tísňového volání, vytvořit foto-seriál na téma dopadení zloděje…

Na začátku května (2. 5.) pak bylo první základní kolo u konce. Do druhého finálového kola postoupilo šest nejlepších týmů v mladší kategorii (první stupeň ZŠ) a sedm nejlepších týmů v kategorii starších žáků (druhý stupeň ZŠ).

Finálové kolo se bude konat v areálu největší jihočeské profesionální stanice na Pražské třídě v Českých Budějovicích ve čtvrtek 23. května od 10 hodin.

Soutěžní týmy zde budou řešit fiktivní zásah, a to od reálného nahlášení mimořádného události až třeba po vyšetření příčiny vzniku „požáru“. Děti budou muset prokázat fyzickou zdatnost, schopnost rychle a správně se rozhodovat, ale zároveň musí mít i teoretické znalosti. V duchu inovace budou děti chvíli hasiči, chvíli policisté.

Do prvního kola se přihlásilo 41 týmů v mladší kategorii a 29 ve starší kategorii. A jen šest a sedm nejlepších se utká o to, kdo bude nejlepší hasič a policista.

Přijměte pozvání na naši prestižní a v celé republice jedinečnou soutěž!!!

Facebookový odkaz na soutěž:

https://www.facebook.com/Mladý-záchranář-v-akci-336521906487358/

Výsledková listina 1. kola:

VÝSLEDKOVÁ LISTINA prvního kola soutěže "Mladý záchranář - hasičem v akci" 2019

I. stupeň

Pořadí

Body celkem

Název družstva

Základní škola

1. - 3.

800

Borovanští Soptíci

ZŠ Borovany

1. - 3.

800

Gepardi Lišov

ZŠ a MŠ Lišov

1. - 3.

800

Svatojánští Chňapíci

ZŠ a MŠ Svatý Jan nad Malší

4. - 5.

798

Chytráci

ZŠ a MŠ Tábor, Měšice

4. - 5.

798

Plameňáci Malšice

ZŠ a MŠ Malšice

6.

795

Zvědavci

ZŠ a MŠ Tábor, Měšice

      II. stupeň

1. - 2.

791

Auťáci z Katovic

ZŠ a MŠ Katovice

1. - 2.

791

Smetanka

ZŠ Vimperk

3. - 4.

788

BAQR

ZŠ a MŠ Malšice

3. - 4.

788

Milevští Orli

DDM Milevsko

3. - 4.

788

Modráci

ZŠ Bechyně

5. - 6.

786

Mladé záchranářky Písek

ČČK Písek

5. - 6.

786

Zelináři Chýnov

ZŠ Chýnov

Poznámka: Pravidla soutěže dovolují postup do finálového kola nejlepším šesti týmům. V letošním roce se vzhledem ke shodě bodů u několika týmů ve starší kategorii organizátoři rozhodli do finále poslat týmů sedm.

Odkazy do noveho okna

Mladý záchranář 2019

Mladý záchranář 2019 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem