HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mladý záchranář v akci 2023

Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje a Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje pořádají jedinečnou soutěž s názvem „Mladý záchranář v akci“! Myslíte si, že být hasičem nebo policistou je jednoduché a že jím může být každý? Pak máte jedinečnou šanci vyzkoušet si vše, co ke svému povolání potřebuje znát a umět dobrý hasič nebo policista a zda se i vy můžete stát hasičem nebo policistou! 

„Mladý záchranář v akci“ je soutěž pořádaná Hasičským záchranným sborem Jihočeského kraje (dále jen HZS JčK) a Krajským ředitelstvím policie Jihočeského kraje (dále jen PČR JčK), která vhodně doplňuje výuku Ochrana člověka za mimořádných událostí.
PLAKAT 2023.jpg
Cílem soutěže je, aby účastníci zábavnou formou získali základní znalosti a dovednosti potřebné k zvládání běžných rizikových situací (hrozeb každodenního života) i mimořádných událostí. Budou připraveni obstát v krizových situacích a postarat se o sebe i své blízké. Dále chceme soutěžním týmům přiblížit práci hasičů i policistů, ukázat jaké mají technické vybavení, vystroj a výzbroj a ukázat jaké mnohdy nelehké úkoly musí záchranáři plnit.

Soutěž je určena pro žáky základních škol v Jihočeském kraji. Soutěžit je možné ve dvou kategoriích - první kategorie je určena pro žáky 2. až 5. tříd a druhá kategorie je pro žáky 6. až 9. tříd.

Soutěž bude probíhat ve dvou kolech. První kolo bude probíhat formou plnění úkolů a testů prostřednictvím sociální sítě facebook, webových stránek HZS Jihočeského kraje a prostřednictvím emailové pošty. Šest nejúspěšnějších týmů z každé kategorie (tj. týmů, které získají nejvyšší počet bodů) postoupí do kola druhého. To se bude konat přímo na stanici v Českých Budějovicích. Ve druhém kole se budou muset soutěžní týmy umět správně zachovat v situacích, se kterými se setkávají i skuteční hasiči nebo policisté. K plnění úkolů budete muset být rychlí, chytří, mrštní, odvážní, prostě si budete muset umět poradit v každé situaci jako opravdoví hasiči a policisté!

Neváhejte a přihlaste se!!!

Odkazy do noveho okna

PLAKAT 2023

PLAKAT 2023 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem