HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mladý záchranář Teplice

Druhý ročník soutěže „Mladý záchranář – dokaž, že umíš“ 

Mladý záchranář foto.bmpMladý záchranář foto.bmp
Dne 4. 6. 2012 se v prostorech stanice Teplice uskuteční již druhý ročník soutěže „Mladý záchranář – dokaž, že umíš“. Soutěž je určena pro děti 6. až 9. třídy základní školy s cílem získání znalostí, dovedností a praktických návyků pro poskytování pomoci sobě i druhým v případě nouze.
Soutěž pořádá Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje, územní odbor Teplice ve spolupráci s Policií ČR, Oblastní skupinou Mládeže Českého červeného kříže, Magistrátem města Teplice a Městským úřadem Bílina. Na organizaci soutěže se podílí také Město Duchcov a město Krupka.

V letošním ročníku budou čtyřčlenná družstva soutěžit ve 13 disciplínách zaměřených na odborné znalosti v požární ochraně, při mimořádných událostech, ochraně obyvatelstva, dopravní znalosti, praktické použití improvizovaných prostředků ochrany člověka, složení evakuačního zavazadla, zvládnutí první pomoci, práci s mapou a znalost významných míst okresu Teplice. Část disciplín je zaměřena na fyzickou zdatnost soutěžících, která bude prověřena technickou jízdou na koloběžce, štafetovým během do požární věže, průlezem cvičným polygonem a srážením plastových lahví naplněných vodou pomocí džberové stříkačky.

Soutěží se o putovní pohár ředitele Územního odboru Teplice, HZS ÚK, který v loňském prvním ročníku získalo družstvo ze Základní školy v Hostomicích. Družstva na prvních třech místech si navíc odnesou poháry, diplomy, medaile a hodnotné ceny. Každý soutěžící pak dostane upomínkové předměty.
 

vytisknout  e-mailem