HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mladý záchranář Děčín

II. ročník soutěže „Mladý záchranář 2012 – ukaž, že umíš“ o putovní pohár ředitele HZS Ústeckého kraje, územní odbor Děčín  

Mladý záchranář foto.bmpMladý záchranář foto.bmp
Dne 4.6.2012 se uskuteční v areálu fotbalového stadionu Šluknov II. ročník soutěže „Mladý záchranář 2012 – ukaž, že umíš“ o putovní pohár ředitele HZS Ústeckého kraje, územního odboru Děčín. Soutěž je pořádána ve spolupráci s Asociací záchranný kruh, Statutárním městem Děčín, Městy Rumburk a Varnsdorf, Policií ČR a Zdravotnickou záchranou službou v Děčíně.
Soutěž je určena pro žáky II. stupně základních škol v okrese Děčín. Družstva budou smíšená, vždy 2 dívky a 2 chlapci. Mladí záchranáři si budou moci ověřit své znalosti z problematiky ochrany člověka za mimořádných situací a požární ochrany, správné použití prostředků individuální ochrany, obsah evakuačního zavazadla, vyzkoušet hod záchranným lanem na určený cíl, který bude představovat způsob záchrany tonoucího, prokázat své znalosti o nutné výbavě kola či základních dopravních pravidel, dále pak pod dohledem zdravotníků během soutěžního klání poskytovat první pomoc zraněným a další. Na závěr akce bude soutěžícím předvedena ukázka vyprošťování osob z havarovaného vozidla.
 

vytisknout  e-mailem