HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mladý záchranář 2012 v Litoměřicích

Ve středu 20. června 2012 proběhl v areálu Vojenského nového vodního cvičiště v Litoměřicích druhý ročník soutěže „Mladý záchranář 2012“ o putovní pohár ředitele Územního odboru Litoměřice, Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje. 

Mladý záchranář Litoměřice1.jpgMladý záchranář Litoměřice1.jpg
Mladý záchranář Litoměřice2.jpgMladý záchranář Litoměřice2.jpg
Mladý záchranář Litoměřice3.jpgMladý záchranář Litoměřice3.jpg
Cílem soutěže bylo ověření teoretických a praktických znalostí žáků základních škol okresu Litoměřice problematiky ochrany člověka za mimořádných událostí, která byla zařazena do vzdělávacích programů 2. stupňů základních škol.
Na soutěžící družstva čekalo celkem devět stanovišť, na kterých prokazovaly své znalosti v oblastech ochrany obyvatelstva, požární ochrany, poskytování první pomoci, pohybu v silničním provozu, poskytování sebeochrany při mimořádných událostech, ale i přesnou mušku ve střelbě ze vzduchovky. Zúčastnilo se celkem osm čtyřčlených družstev (va chlapci, dvě dívky) žáků základních škol okresu Litoměřice.
Celkové pořadí:
1. místo: ZŠ Štětí, Školní 300
2. místo: ZŠ Lovosice, Sady pionýrů 355/2
3. místo: ZŠ Litoměřice, U stadionu 524/4
4. místo: ZŠ Úštěk, Polské lidové armády 11
5. místo: ZŠ Litoměřice, Na Valech 582/53
6. místo: ZŠ Roudnice nad Labem, Jungmanova 660
7. místo: ZŠ a MŠ Brozany nad Ohří, Školní 36
8. místo: ZŠ Straškov - Vodochody 167
Spolu s Hasičským záchranným sborem Ústeckého kraje - Územním odborem Litoměřice a Krajským ředitelstvím se na přípravě a realizaci soutěže podíleli Armáda ČR – 15. ženijní brigáda Bechyně, Policie ČR – Krajské ředitelství a Územní odbor Litoměřice, Městská policie Litoměřice, Český červený kříž – Oblastní spolek Litoměřice, Asociace záchranný kruh, Městský úřad Litoměřice, Městský úřad Roudnice n/L, kteří přispěli k zdárnému průběhu soutěže a patří jim za to velký dík.
Poděkování patří i sponzorům, kteří soutěž podpořili finančními příspěvky (Nadační fond Kalich, Litoměřice a Krajský úřad Ústeckého kraje). Zvláštní poděkování patří p. Karlu Svobodovi, majiteli lodě Porta Bohemica 1, který pro školní třídu vítězného družstva věnoval poukaz na okružní plavbu vlastní lodí.
 

vytisknout  e-mailem