HZS Ústeckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mladý záchranář 2011 v Litoměřicích

Ve středu 8. června 2011 od 9:00 hodin proběhl v areálu Dětského dopravního hřiště v Litoměřicích a přilehlých Jiráskových sadech první ročník soutěže „Mladý záchranář 2011“ o putovní pohár ředitele Územního odboru Litoměřice, Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje. Cílem soutěže bylo praktické ověření znalostí žáků druhých stupňů základních škol okresu Litoměřice v problematice ochrany člověka za mimořádných událostí, která byla zařezena do výuky 2. stupňů základních škol. 

P6085513.jpg
Na soutěžící družstva čekalo celkem 8 stanovišť, na kterých si ověřili a prohloubili své znalosti v oblastech ochrany obyvatelstva, požární ochrany, poskytování první pomoci, pohybu v silničním provozu, poskytování sebeochrany při mimořádných událostech, ale i fyzickou zdatnost v cyklistické jízdě zručnosti a hasičské překážkové dráze.

Soutěže se celkem zúčastnilo 7 čtyřčlenných smíšených družstev (2 dívky a 2 chlapci) žáků základních škol okresu Litoměřice. Po absolvování soutěže vykrystalizovalo toto pořadí:

1. místo – ZŠ Litoměřice, U Stadionu 522/4
2. místo – ZŠ Lovosice, Sady pionýrů 355/2
3. místo – ZŠ Úštěk, Polské lidové armády 11

V dalším pořadí se umístila družstva těchto škol:

4. místo – ZŠ Roudnice n/L, Jungmannova 660
5. místo – ZŠ Štětí, Ostrovní 300
6. místo – ZŠ Litoměřice, Na Valech 582/53
7. místo – MŠ a ZŠ Ploskovice

P6085581.jpgSpolu s Hasičským záchranným sborem Ústeckého kraje - Územní odbor Litoměřice se na přípravě a realizaci soutěže podíleli Dům dětí a mládeže „Rozmarýn“ Litoměřice – Dětské dopravní hřiště Litoměřice, Policie ČR – krajské ředitelství a Územní odbor Litoměřice, Městská policie Litoměřice, Český červený kříž – Oblastní spolek Litoměřice, kteří přispěli k zdárnému průběhu soutěže a patří jim za to velký dík.

Poděkování patří i sponzorům, kteří do soutěže přispěli věcnými cenami (Město Litoměřice, Město Roudnice nad Labem, Město Štětí). Zvláštní poděkování patří p. Karlu Svobodovi, majiteli lodě Porta Bohemica 1, který pro školní třídu vítězného družstva věnoval poukaz na okružní plavbu vlastní lodí.

 

vytisknout  e-mailem