HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mistrovství HZS ČR v nohejbale trojic

Dne 10. září 2013 se uskutečnilo XVI. mistrovství Hasičského záchranného sboru České republiky v nohejbale trojic. Organizátory byli opět MV – generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky, Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje, Sportovní klub při HZS Olomouckého kraje a Česká hasičská sportovní federace. Toto mistrovství bylo schváleno a uvedeno v Kalendáři hlavních sportovních soutěží na rok 2013 vydaném MV – GŘ HZS ČR a soutěž byla uspořádána podle platných pravidel Českého nohejbalového svazu. 

Mistrovství tradičně proběhlo na požární stanici Šumperk, i když z důvodu červnových povodní v náhradním stanoveném termínu. Organizátorům přálo počasí, které vytvořilo skvělé podmínky pro tento sport. Soutěž byla velmi kvalitně připravena směnou C v ideálních podmínkách požární stanice Šumperk. V rámci propozic soutěže bylo stanoveno omezení maximálně na 2 družstva z každého HZS kraje, přesto nebyla soutěžní kapacita tohoto mistrovství zcela naplněna. S ohledem na plánovanou výstavbu nového sídla profesionálních hasičů v Šumperku a s ohledem na aktuální neúčast reprezentačních týmů v rámci HZS krajů bylo rozhodnuto o dočasném ukončení tohoto mistrovství v Šumperku. Snad se podaří v budoucnu zvýšit zájem o účast hasičů na obdobných „neslužebních“ akcích, kdy se mnohdy jedná i o významnou společenskou událost s možností přátelského posezení a výměny názorů.

Závěrem lze konstatovat, že uvedené letošní XVI. mistrovství v nohejbale trojic proběhlo jak ve sportovním, tak i v přátelském setkání profesionálních hasičů a jejich příznivců. Vyhodnocení výsledků a předání hodnotných cen nejlepším bylo důstojným zakončením této soutěže.

Výsledky:

I. místo – HZS Zlínského kraje, požární stanice Valašské Klobouky
II. místo – ŠVZ HZS, středisko Frýdek - Místek
III. místo – HZS Olomouckého kraje, požární stanice Šumperk
Nejlepší hráč mistrovství – Zbyněk Raška, HZS Zlínského kraje, požární stanice Valašské Klobouky
 

Autor:

plk. Ing. Martin Žaitlik
ředitel ÚO Šumperk
 
Odkazy do noveho okna

zari_2013_nohejbal_sumperk

zari_2013_nohejbal_sumperk 

Detailní náhled

zari_2013_nohejbal_sumperk

zari_2013_nohejbal_sumperk 

Detailní náhled

zari_2013_nohejbal_sumperk

zari_2013_nohejbal_sumperk 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem