HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mistrovství hasičů ČR v požárním sportu bylo odstartováno

Pátek 26. srpna 2022 v 18.30 hodin bylo slavnostně zahájeno Mistrovství ČR profesionálních a dobrovolných hasičů v požárním sportu na Městském atletickém stadionu Hvězda v Pardubicích.

Mistrovství ČR v požárním sportu je pod záštitou hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického, primátora statutárního města Pardubic Martina Charváta a náměstka primátora Jakuba Rychteckého.

Všechny závodníky z celé České republiky přivítal generální ředitel HZS ČR genpor. Vladimír Vlček i starostka Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska.

Slavnostního zahájení se účastnil nejen ředitel HZS Pardubického kraje plk. Aleš Černohorský, ale i řada významných hostů senátor i senátorka Parlamentu ČR.

Samotné mistrovství již dnes odstartovalo první disciplínou na hasičském stadionu v Hradci Králové, a to výstupem do 4. podlaží cvičné věže. V této disciplíně musí soutěžící s hákovým žebříkem o hmotnosti nejméně 8,5 kilogramu k věži, zavěsí jej na parapetní desku okna 2. podlaží cvičné věže, vystoupí po něm, vysedne na parapetní desku, převěsí žebřík do 3. podlaží, a takto pokračuje až do 4. podlaží. Pokus je ukončen, dotkne-li se soutěžící podlahy ve 4. podlaží cvičné věže. Jen pro představu, parapet 4. podlaží cvičné věže je ve výšce téměř 11 metrů. (dobrovolní hasiči tuto disciplínu neabsolvují).

Hned po slavnostním zahájení mistrovství byly předány ceny za první disciplínu – výstup do 4. podlaží cvičné věže:

Kategorie profesionálních hasičů:

1.    místo – Daniel Klvaňa z HZS Moravskoslezského kraje, čas :13, 70 s

2.    místo – Milan Netrval z HZS Plzeňského kraje, čas 14,30 s

3.    místo – David Dopirák z HZS Plzeňského kraje, čas 15,02 s

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

DSC05238

DSC05238 

Detailní náhled

22-08-26 17-55-47 1617

22-08-26 17-55-47 1617 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem