Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mistrovství ČR hry Plamen - aktualizováno

28. 6. 2021 (MF) - Po dvouleté pauze se vítězové krajských kol opět sešli na Mistrovství ČR hry Plamen, tentokrát na atletickém stadionu v Jihlavě. Celkem se na startovní čáru postavilo 15 družstev. 



Neděle, 27. 6. 2021

Mistrem České republiky ve hře Plamen se stal SDH Bludov

Druhý den Mistrovství ČR hry Plamen v Jihlavě patřil dalším třem disciplínám. Sportovní klání začalo štafetou CTIF, pokračovalo se požárním útokem CTIF a celou soutěž zakončil požární útok.

Ve štafetě CTIF devět závodníků postupně splnilo úkoly na svých úsecích, např. překonání žebříkové stěny, lehkoatletické překážky, přenášení hadice v nosiči nebo hasicího přístroje nebo zapojování hadic na rozdělovač a proudnici. Nejlepším týmem byl SDH Bludov (66,90 s) z Olomouckého kraje, druhý SDH Zderaz (Pardubický kraj) s časem 70,94 s a třetí skončil SDH Hájov z Moravskoslezského kraje s časem 71,47 s.

Po štafetách následovala další disciplína – požární útok CTIF.  Ten je zaměřený na technickou zručnost, kolektivní součinnost a koordinaci celého týmu. Na medailové pozice dosáhly jen týmy, které zvládly útok v čase pod 50 vteřin. První byl opět Bludov s časem 40,45 s před Moravskoslezským Hájovem s časem 44,02 s a před plzeňským Horním Hradištěm (44,67 s).

Mistrovství ukončil všemi velmi oblíbený požární útok. Závodníkům stále nechyběla energie, tak i v této disciplíně jsme byli svědky skvělých a velmi vyrovnaných výkonů. Nejrychlejší útok předvedl pardubický Zderaz (21,74 s) před plzeňským Horním Hradištěm (21,92 s) a olomouckým Bludovem (22,75 s).

Mistrovství ČR hry Plamen_nedělní závod_závodníci vnořují hadici do kádě.JPG

V průběžném pořadí se na prvním místě držel SDH Bludov, v rámci poslední disciplíny mu stačilo udržet pozici do 9. místa. Větší napětí panovalo na druhém a třetím pořadí.

V celkovém konečném hodnocení získal prvenství a mistrem republiky ve hře Plamen pro rok 2021 se stal SDH Bludov, stříbro vybojoval SDH Horní Hradiště, a bronz putoval do SDH Hájov.

Kompletní výsledky


 

Sobota, 26. 6. 2021

Mistrovství ČR hry Plamen otevřely závody ve štafetách

Na všech přítomných bylo patrné, že jim soutěžení v loňském roce opravdu chybělo, a možnost potkat se svými soupeři z ostatních týmů jim dodalo potřebnou energii do samotného závodu. Jejich motivaci ocenili při slavnostním zahájení i přítomní pozvaní hosté, zejména hejtman Kraje Vysočina, Vítězslav Schrek, náměstek primátorky statutárního města Jihlava, Martin Laštovička nebo ředitel HZS Kraje Vysočina, plk. Jiří Němec. Mladé hasiče pozdravil také starosta SH ČMS Jan Slámečka.

Sportovní klání odstartovala štafeta 4x60 metrů. V této disciplíně závodníci překonávají kladinu, bariéru nebo břevno, přenášejí hasicí přístroj a v posledním úseku zapojují hadice do rozdělovače. Všechny týmy se velice snažily a výkony mezi nimi byly tak vyrovnané, že na druhém místě se sešly dvě štafety s absolutně stejným časem (39,09s), shodou okolností obě byly z SDH Bludov (Olomoucký kraj). Třetí skončilo družstvo SDH Horní Hradiště (Plzeňský kraj) s časem 40,41s. První pozici ovládlo SDH Zderaz (Pardubický kraj) s časem 38,79s.

                           Mistrovství ČR hry Plamen_soutěžící si předávají štafetu.JPG

Druhou disciplínou byla štafeta dvojic. Na prvním místě se umístilo družstvo SDH Bludov (Olomoucký kraj) s časem 47,98s, druhou příčku obsadili závodníci z SDH Hájov (Moravskoslezský kraj) v čase 49,39s a třetí pozici získalo družstvo SDH Horní Hradiště (Plzeňský kraj) 49,81s.

O celkovém vítězi se rozhodne až zítra po dalších třech disciplínách: požárním útoku CTIF, štafetě CTIF a požárním útoku Plamen. Rozhodne součet bodů s nejnižším počtem. V tuto chvíli ještě o není o ničem rozhodnuto. Na průběžném prvním místě je v tuto chvíli SDH Bludov, druhé Horní Hradiště, třetí Zderaz.




Mgr. Irena Špačková
tisková mluvčí SH ČMS
tel: +420 776 270 514
e-mail: spackova@dh.cz

Odkazy do noveho okna

Mistrovství ČR hry Plamen_společné foto soutěžících

Mistrovství ČR hry Plamen_společné foto ... 

Detailní náhled

Mistrovství ČR hry Plamen_soutěžící si předávají štafetový kolík

Mistrovství ČR hry Plamen_soutěžící si p... 

Detailní náhled

Mistrovství ČR hry Plamen_soutěžící běží s hacicí

Mistrovství ČR hry Plamen_soutěžící běží... 

Detailní náhled

Mistrovství ČR hry Plamen_nedělní závod_závodníci vnořují hadici do kádě

Mistrovství ČR hry Plamen_nedělní závod_... 

Detailní náhled

Mistrovství ČR hry Plamen_nedělní závod_soutěžící tým (3)

Mistrovství ČR hry Plamen_nedělní závod_... 

Detailní náhled

Mistrovství ČR hry Plamen_nedělní závod_běžící účastníci (2)

Mistrovství ČR hry Plamen_nedělní závod_... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem