Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Odstartovalo mistrovství republiky v požárním sportu

26. 6. 2015 (Nicole Zaoralová) - Dnes v pátek 26. června 2015 bylo na Městském stadionu v Trutnově slavnostně zahájeno 44. mistrovství ČR v požárním sportu družstev HZS ČR a 62. mistrovství Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska v požárním sportu, které se již po páté pořádá společně.  

Zaplněný stadion přihlížel v odpoledních hodinách slavnostnímu nástupu všech družstev. Celkem 532 závodníků přivítal náměstek ministra vnitra Jiří Zmatlík, senátor a hejtman Královéhradeckého kraje Lubomír Franc, poslanec a starosta města Trutnova Ivan Adamec a starosta Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Karel Richter.
 
Všem organizátorům pak poděkoval, popřál závodníkům jen ty nejlepší výsledky a mistrovství prohlásil slavnostně za zahájené generální ředitel HZS ČR brig. gen. Drahoslav Ryba.
 
„Já osobně si každoročně tyto tři dny sportovního zápolení velmi užívám. Atmosféra, která panuje na stadionu, mě vždycky dobije energií na dlouhé týdny. Když vidím, s jakým zápalem a maximálním úsilím závodníci hájí pomyslné barvy svého kraje, mám z toho velkou radost. Vím totiž, že se stejným zápalem a odhodláním každý den vyjíždějí pomáhat někomu, kdo je v nouzi.“ Řekl ve své řeči brig. gen. Ryba.
 
Národní šampionát v disciplínách požárního sportu je již tradičně nejdůležitější sportovní akcí pro všechny hasiče, kteří po celý rok intenzivně trénují. Mistrovství je tak nejen svátkem a možností setkání pro všechny hasiče, jak profesionální tak dobrovolné, ale i strhující podívanou pro všechny diváky. Na start se totiž postaví i mnozí držitelé světových rekordů a mistři světa.
 
Celkem 210 medailí čeká na své držitele, kteří se mezi sebou utkají ve čtyřech tradičních disciplínách požárního sportu: Výstupu do 4. podlaží cvičné věže, běhu na 100 m s překážkami, štafetě 4 x 100 m s překážkami a požárním útoku.
 
Podpořit své favority, zažít báječnou atmosféru a vidět nejrychlejší hasiče na světě můžete na Městském stadionu v Trutnově, Náchodská 358 až do neděle 28. června 2015, kdy bude krátce po 15. hodině mistrovství zakončeno.
 
Aktuální informace o mistrovství jsou pravidelně zveřejňovány na webových stránkách:
http://mrps2015.cz/
 
Více o požárním sportu naleznete na webových stránkách:
http://www.hzscr.cz/clanek/pozarni-sport-439064.aspx
 
 
kpt. Mgr. Nicole Zaoralová
tisková mluvčí
MV-generální ředitelství HZS ČR
Tel.: 950 819 944
Mobil: 602 215 142
e-mail: nicole.zaoralova@grh.izscr.cz

 

vytisknout  e-mailem