Hasičský záchranný sbor České republiky  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mistrovský „marathón“ v požárním sportu pokračoval i o uplynulém víkendu

24. 8. 2021 (MF) - Fanoušci požárního sportu si o víkendu z 21. na 22. srpna 2021 přišli na své, neboť se konala hned 2 mistrovství, kde se utkali ti nejlepší borci z celé České republiky. 


 

Sobota, 21. srpna 2021, Ostrava–Nová Ves.

 

Nové Hasičské cvičiště hostilo Mistrovství České republiky v běhu na 100 m s překážkami

 
 

Celkem se na start postavilo 96 závodnic a 77 závodníků. 

 

Kategorii žen ovládly sportovkyně z reprezentačních týmů dorostenek a žen. Mistryní republiky se stala Kamila Bartošková z SDH Horní Cerekev s časem 16,61s, druhé místo získala Lenka Šestáková z SDH Ledenice (16,89s) a pro třetí místo si doběhla Karolina Vyvialová z SDH Karviná–Hranice v čase 25,89s.

Na čtvrtém až šestém místě se umístily Dana Butulová z SDH Poniklá, Kateřina Borovičková z SDH Morkovice a Vendula Jílková z SDH Bludov.

 

V kategorii mužů byl velkým favoritem Daniel Klvaňa z SDH Oznice, který je v současné době i držitelem světového rekordu v této disciplíně (14,70s), a svou roli zcela potvrdil. Už v základním kole se jako jediný dostal s časem 15,75s pod 16,00 s, ve finále svůj pokus ještě zlepšil a posunul ho na hranici 15,06s. Na druhé místo se dostal Filip Páral z SDH Bořitov (18,75s) a třetí místo získal Lukáš Kroupa z SDH Pardubice-Polabiny (18,86s).

Na čtvrtém až šestém místě finálovou trojici doplnili Lukáš Flégr z SDH Skuteč, Jakub Michalski z SDH Karviná-Hranice a Richard Svačina z SDH Michálkovice.
do textu.png

 

 

 

Neděle, 22. srpna 2021, Široký důl

 

Poslední závod v rámci Mistrovství České republiky se uskutečnil hned druhý den v Širokém Dole v pardubickém kraji. Sportovci se utkali v disciplíně zvané „Výstup na cvičnou věž“.

 

Závodilo se celkem v osmi kategoriích. Na start se postavilo celkem 84 závodníků a závodnic.

 

Celou soutěž odstartovaly mladší dorostenky, mezi kterými byla nejlepší Eliška Zaoralová z SDH Bludov s časem 8,58s.

 

Následovaly střední dorostenky, kde závod vyhrála Vendula Jílková rovněž z SDH Bludov, která vystoupala na věž v čase 8,07s.

 

Mezi staršími dorostenkami byla nejlepší Karolína Lefnerová z SDH Ostrava-Nová Ves s časem 7,99s, která zvítězila i v loňském roce v Ostravě (pozn. v roce 2020 startovala v kategorii středních dorostenek).

 

Stupně vítězů doplnili i zástupci z kategorie mladších dorostenců, mezi kterými byl nejlepší Martin Šulc z SDH Seč (7,89s).

 

V kategorii středních dorostenců nejrychleji na věž vystoupal Adam Šíp z SDH Duchcov v čase 7,59s

 

a v kategorii starších dorostenců vítězné trio doplnil Petr Loukota z SDH Lhenice s časem 11,67s.

 

 

Kategorii žen ovládla Kamila Bartošková z SDH Horní Cerekev, která se po sobotním závodě v Ostravě, kde zvítězila v běhu na 100 m s překážkami, dokázala s časem 7,68s dostat i v této disciplíně na příčku nejvyšší. Pro letošní rok je tak dvojnásobnou mistryní republiky v požárním sportu. Druhé a třetí místo obsadily její reprezentační kolegyně Karolína Vyvialová z SDH Karviná-Hranice (7,90s) a Klára Hulínská z SDH Kvasejovice (7,98s).
 

Mezi muži byla konkurence vysoká, svou skvělou formu však potvrdil Jan Vyvial z SDH Kozlovice, který před samotným závodem byl k sobě velmi kritický. „Jsem velmi rád, že zde mohu závodit, ale svůj loňský čas 14,02s bych rád zlepšil. Vzhledem k tomu, že se chystám na Mistrovství světa do Kazachstánu, musím se pokusit o čas pod 14,00s“, dodal závodník. Navzdory tomu, že jeho výsledný čas byl v druhém pokuse 14,04s, bez problémů to stačilo na první místo. Na druhém místě se umístil Lukáš Hons z HZS kraje Vysočina s časem 14,84s, třetí místo obsadil Lukášův kolega, také z HZS kraje Vysočina, Marek Peštál s časem 14,92s.

do textu.png



Mgr. Irena Špačková
tisková mluvčí SH ČMS
tel: +420 776 270 514
e-mail: spackova@dh.cz

Odkazy do noveho okna

Závodnice stoupající na věž

Závodnice stoupající na věž 

Detailní náhled

Stupně výtězů_kategorie muži

Stupně výtězů_kategorie muži 

Detailní náhled

Soutěžící s žebříky

Soutěžící s žebříky 

Detailní náhled

Pohled na jednoho ze soutěžících

Pohled na jednoho ze soutěžících 

Detailní náhled

vi´teˇzka Kamila Bartošková s gratulantkami

vi´teˇzka Kamila Bartošková s gratulantk... 

Detailní náhled

Přeskok přes překážku

Přeskok přes překážku 

Detailní náhled

Daniel Klvaňa

Daniel Klvaňa 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem