HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Místo uzeného masa požár

Požár pergoly, který vznikl od uzení masa museli řešit hasiči na Trutnovsku. 

Dne 24.1.2018 došlo těsně před 15. hodinou k požáru v obci Velké Svatoňovice. Událost byla ohlášena v 15:20 a na místo spěchaly profesionální jednotka z Trutnova i dobrovolné jednotky z Velkých Svatoňovic, Úpice a Batňovic. Při příjezdu na místo události bylo zjištěno, že došlo k požáru pergoly.

K zahoření došlo uvnitř pergoly, kde majitel objektu udil maso. Příčinou požáru bylo vznícení odkapávajícího tuku z masa do ohniště udírny, kdy plameny z ohniště zasáhly dřevěná dvířka od udírny. Z hořlavé části udírny se požár následně rozšířil na střešní konstrukci pergoly a uskladněný zahradní nábytek uvnitř.

Přímá škoda způsobená požárem byla předběžně odhadnuta asi na 50 tisíc korun. Uchráněné hodnoty byly odhadnuty na zhruba 60 tisíc korun. Podařilo se zachránit kůlnu se stavebním materiálem a část pergoly zůstala nepoškozena. Lokalizaci požáru, tedy zabránění jeho dalšího šíření, provedl před příjezdem požárních jednotek majitel objektu pomocí hasicího přístroje a sněhu. Konečnou likvidaci požáru provedly jednotky požární ochrany. Celá událost se obešla bez zranění.

por. Libor Halouzka, por. Mgr. Martina Götzová

Odkazy do noveho okna

P Velké Svatoňovice, udírna 1

P Velké Svatoňovice, udírna 1 

Detailní náhled

P Velké Svatoňovice, udírna 2

P Velké Svatoňovice, udírna 2 

Detailní náhled

P Velké Svatoňovice, udírna 3

P Velké Svatoňovice, udírna 3 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem