HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ministr vnitra se v Pardubickém kraji zajímal o bezpečnost

 
Přivítání ministra na stanici v HolicíchPřivítání ministra na stanici v Holicích
První kroky ministra směřovaly přímo na stanici. Provázeli ho krajský ředitel hasičů plk. Miroslav Kvasnička (vlevo) a velitel holické stanice npor. Vítězslav Felcman (vpravo).První kroky ministra směřovaly přímo na stanici. Provázeli ho krajský ředitel hasičů plk. Miroslav Kvasnička (vlevo) a velitel holické stanice npor. Vítězslav Felcman (vpravo).
ministr při debatě s krajským ředitelem plk. Miroslavem Kvasničkouministr při debatě s krajským ředitelem plk. Miroslavem Kvasničkou
ministr si prohlédl i výjezdovou techniku hasičůministr si prohlédl i výjezdovou techniku hasičů
ministr v debatě s hasiči a policistyministr v debatě s hasiči a policisty
            Ve čtvrtek 4. září v dopoledních hodinách zavítal do Holic ministr vnitra Milan Chovanec. Ministr vnitra se zajímal zejména o bezpečnost v Pardubickém kraji. Jeho první kroky proto směřovaly na požární stanici v Holicích. Ministra vnitra Milana Chovance pozdravil plk. Miroslav Kvasnička, ředitel HZS Pardubického kraje a velitel stanice npor. Vítězslav Felcman. Jelikož na stanici sídlí i Obvodní oddělení Policie ČR Holice, uvítání se za policisty ujal plk. Jan Švejdar, ředitel Krajského ředitelství policie Pardubického kraje.
            Ministr vnitra si nejprve v doprovodu obou krajských ředitelů prohlédl hasičskou stanici a oddělení policie. Poté se v debatě se sloužícími hasiči a policisty hovořilo o vybavenosti požárních stanic a policejních oddělení, početních stavech i o navýšení peněz.
            Zdůrazněna byla páteřní komunikace I/35, na kterou právě hasiči z Holic často vyjíždějí k těžkým dopravním nehodám. Stanice Holice je vybavena jedním vozidlem CAS 32 T 815 rok výroby 1985 a jedním vozidlem CAS 15 DN Mercedes s rokem výroby 2008. Jako velitelské vozidlo má k dispozici velitel stanice Škodu Felicii rok výroby 2000. V těchto dnech má jednotka k dispozici zcela nové vyprošťovací zařízení od firmy Holmatro.
            Hovořilo se také o platech hasičů a policistů. „Již v listopadu by měli příslušníci pocítit navýšení platů o 3,5 % a od ledna příštího roku pak  dorovnáme 5%,“ ujistil hasiče a policisty ministr vnitra. Platy policistů a hasičů by tak měly vzrůst, aby se dorovnala jejich reálná mzda na úroveň z roku 2010. Tehdy klesly právě o osm procent.
            Dalším tématem byly uniformy. „Je nutné, abyste byli řádně oblečeni, aby se vybírali kvalitní firmy, nelze na vás oblečení pouze zkoušet,“ dodal Chovanec.
            Policistům stručně představil nově vznikající projekt nazvaný Hlavu vzhůru, kterým budou jasně dané mantinely u policie. Ministr také hovořil o tom, že by byl rád, aby byly posíleny hlídky v ulicích a co nejdříve se ´zatočilo´ s pouliční kriminalitou.
 
            Ministr na závěr krátkého setkání poděkoval hasičům a policistům za jejich práci a popřál jim šťastné návraty: „vracejte se vždy ze zásahů v pořádku a ve zdraví.“
 
 
Vendula Horáková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem