HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Miloš Zeman vyznamenal in memoriam dobrovolného hasiče z Českolipska

Medaili Za hrdinství in memoriam udělil prezident Miloš Zeman dobrovolnému hasiči ze Skalice u České Lípy Ing. Janu Dvořákovi, který 30. listopadu 2022 zemřel při zásahu u požáru roubenky v Novém Boru – Arnultovicích. Dnes 4. ledna 2023 ocenění na Pražském hradě z rukou hlavy státu převzala manželka dobrovolného hasiče, paní Lenka Dvořáková. 

Medaile za hrdinství při záchraně lidských životů a značných materiálních hodnot byla odvážnému dobrovolnému hasiči Ing. Janu Dvořákovi prezidentem udělena in memoriam při příležitosti řádového dne 1. ledna 2023, předána byla až dnes. Slavnostním chvílím byli přítomni i generální ředitel HZS ČR genpor. Vladimír Vlček a ředitel HZS LK plk. Jan Hadrbolec.

„Jsou chvíle, kdy bych Medaili Za hrdinství raději neudělil. Nicméně stalo se a já bych Vám chtěl, paní Lenko, popřát, aby radost z dítěte, které se Vám brzo narodí, alespoň částečně vyrovnala smutek z úmrtí Vašeho manžela. Ať se to narodí zdravé, krásné a ať máte z toho radost,“ pronesl při předání k manželce zesnulého hasiče Miloš Zeman.

Předání Medaile Za statečnost se uskutečnilo 4. ledna 2023 na Pražském hradě. Foto: Miloš Zeman - prezident České republiky, Facebook

Jan Dvořák, rodák a patriot obce Skalice u České Lípy byl férovým, spolehlivým, slušným a respektovaným člověkem. Vstřícnost, laskavost a ochota činit dobro pro druhé jej provázela celým životem až do chvíle, kdy se mu ve své podstatě stala osudným. Nasadil svůj život pro to, aby chránil zdraví, životy a majetek druhých. O události z konce loňského listopadu si můžete přečíst na našem webu.

Autor: por. Mgr. Jaroslava Benešová
Foto: Miloš Zeman - prezident České republiky, oficiální facebookové stránky

vytisknout  e-mailem