HZS Jihomoravského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Milionová škoda při požáru domu

Čtvrtek, 14. dubna 2022 - AKTUALIZOVÁNO - Krátce po půlnoci vyjíždělo osm jednotek do obce Medlov k požáru rodinného domu. Škoda zřejmě dosáhne milionu korun. Při události se nikdo nezranil. 

Událost byla na naše operační středisko ohlášena tři minuty po půlnoci. Na místo vyjely jednotky z prvního stupně požárního poplachu. Velitel zásahu si však brzy po příjezdu vyžádal na místo další dvě cisterny s vodou. Vyhlášen byl proto druhý stupeň poplachu. 

Plameny zachvátily kůlnu a garáž a konstrukcí střechy se dál šířily. Pod kontrolu se je podařilo dostat před půl druhou ráno pomocí několika vodních proudů. Pro zajištění stabilní dodávky hasicí vody na místo zásahu, zřídil velitel kyvadlovou dopravu vody z hydrantové sítě  obce Medlov.

Následovalo rozebírání střešní konstrukce a dohašování ohnisek. Hasiči na místě ochlazovali a kontrolovali několik propan-butanových lahví. V 3.08 hod. ohlásil velitel zásahu likvidaci požáru. 

Škodu předběžně vyšetřovatel vyčíslil na milion korun. Hasiči svým zásahem uchránili majetek za dva miliony korun. Při požáru se nikdo nezranil. Příčina vzniku požáru je v šetření.

AKTUALIZACE 14.4. 10.15 hod.: příčinou vzniku požáru byla technická závada na elektroinstalaci. 

Petr Příkaský, HZS Jihomoravského kraje

Jaroslav Mikoška - tiskový mluvčí HZS JmK

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem