Institut ochrany obyvatelstva  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mezinárodní workshop OPCW pro ženy - záchranářky

Institut ochrany obyvatelstva se ve dnech 23. – 24. 9. 2021 zúčastnil mezinárodního workshopu pro ženy - záchranářky. Akce byla zaměřena na úkoly žen při řešení mimořádných událostí s únikem nebezpečných chemických látek. Motem zaměstnání bylo „ženy pro ženy“. Prezentaci na téma „Ženy v Hasičském záchranném sboru ČR“ vysvětlila L. Navrátilová, která analyzovala jejich úkoly v HZS ČR a téma doplnila praktickou ukázkou z reálného zásahu. Bylo zajímavé vidět na obrazovce záchranářky, a to jak v klasickém oblečení západního světa, tak i v arabském či latinsko-americkém stylu. 

Akce se setkala s velkým úspěchem. Workshopu se zúčastnilo 146 žen ze 46 států světa: Alžírsko, Argentina, Arménie, Austrálie, Ázerbájdžán, Bahamy, Bahrajn, Bangladéš, Barbados, Bhútán, Brazílie, Burundi, Česká republika, Ekvádor, Francie, Chorvatsko, Indie, Irák, Kambodža, Kamerun, Kanada, Keňa, Kostarika, Kyrgyzstán, Libanon, Lucembursko, Mexiko, Maroko, Nigérie, Pákistán, Panama, Peru, Pobřeží slonoviny, Polsko, Rumunsko, Srbsko, Srí Lanka, Súdán, Španělsko, Tádžikistán, Thajsko, Trinidad a Tobago, Turecko, Spojené arabské emiráty, USA a Uruguay.

Podrobné informace o akci je možno nalézt na webu OPCW: https://www.opcw.org/media-centre/news/2021/09/opcw-launches-workshop-women-first-responders

Workshop OPCW pro ženy_1.jpg
Workshop OPCW pro ženy_2.jpg


Vloženo: 4. 10. 2021 | Aktualizace: 4. 10. 2021 | Email: spisovna@ioolb.izscr.cz

vytisknout  e-mailem