Institut ochrany obyvatelstva  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mezinárodní projekt CRISPRO – sedmý newsletter

Již více než rok jsme spolu s Katedrou ochrany obyvatelstva, Fakulty bezpečnostního inženýrství, VŠB – Technické univerzity Ostrava zapojeni do mezinárodního projektu CRISPRO (Zabezpečení a ochrana prostřednictvím synergií znalostí), financovaného Generálním ředitelstvím pro humanitární pomoc a civilní ochranu Evropské komise (DG ECHO) z nástroje „The Union Civil Protection Mechanism“. 

Projekt si dává za cíl srovnávat údaje, kompetence a osvědčené postupy týkající se připravenosti a zmírňování kombinovaných mimořádných událostí a souvisejících výzev. Snahou projektu je zavézt evropský univerzální nástroj/matici pro srovnávání praktických zkušeností a poskytnout jednoduché a účinné příručky pro hodnocení rizik, připravenosti a minimalizaci škod způsobených kombinovanými mimořádnými událostmi. Dále položí základy funkčního rámce pro praktické strategické plánování reakcí na kombinovaná rizika společenská, zdravotní (pandemie), humanitární a ekologické mimořádné události. S využitím technologií a modelů chování v komunitě bude projekt fungovat jako otevřená síť pro rychlou výměnu praktických zkušeností, hodnocení rizik a dopadů vyvolaných katastrofami.

Nyní si můžete přečíst již 7. newsletter, určený nejen pro odborníky z praxe, bezpečnostní experty, politiky, poradce, vědce, občanské aktivity, ale i nadšence civilní ochrany. Dočtete se zde mimo jiné o tom, jak spravovat veřejná prostranství během pandemií, o osmi pilířích krizového řízení a srovnávání případových studií.

Odkaz na stránku projektu s jednotlivými články newsletteru naleznete zde: https://crispro.eu/

CRISPRO_newsletter


Vloženo: 23. 2. 2022 | Aktualizace: 23. 2. 2022 | Email: spisovna@ioolb.izscr.cz

vytisknout  e-mailem