HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mezinárodní polsko – český hasičský den

Ve dnech 24. - 25. května 2019 se v Jelenie Góře za účasti zástupců Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje, Města Jelenia Góra a Okresu Jelenia Góra uskutečnil Mezinárodní polsko - český hasičský den spojený se speciálním výcvikem a školením pro hasiče a složky krizového řízení z Polska a České republiky. 

Tato akce se uskutečnila pod hlavičkou společného projektu „Posílení bezpečnosti společného příhraničí v oblasti Jelenohorské kotliny, Jizerských hor a Krkonoš". Projekt schválený v roce 2017 má za úkol zvýšit připravenost a posílit vzájemnou spolupráci zasahujících složek při záchranných a likvidačních pracích.

Dne 24. 5. 2019 v 10:00 hodin proběhlo slavnostní zahájení na okresním úřadě v Jelenie Góře, kde následoval blok prezentací týkajících se analýz rizik vyskytujících se ve výše uvedených horských oblastech, a to jak z polské, tak i české strany. Před obědem se ještě uskutečnilo vyhodnocení společného zásahu při požáru lesního porostu u pramene Labe, opět v podání polských i českých hasičů. Odpolední zaměstnání se konalo na letišti v Jelenie Góře, kde čeští hasiči měli možnost zhlédnout zásah na leteckou nehodu.

Dne 25. 5. 2019 dopoledne byla na hlavním náměstí v Jelenie Góře připravena prezentace vozidla se systémem COBRA a ve 13:00 hodin pak byl slavnostně zahájen Mezinárodní polsko - český hasičský den, který trval do odpoledních hodin.

foto: nprap. Filip Martínek 

Autor: mjr. Mgr. Jan Mandl, DiS.

vytisknout  e-mailem