HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Město Pelhřimov finančně podpořilo profesionální hasiče

6. října 2021: Dotací ve výši 200 tisíc korun podpořilo v letošním roce město Pelhřimov pelhřimovské profesionální hasiče. Dotace byla použita na spolufinancování hydraulického nakládacího jeřábu, který je součástí nosiče kontejnerů. 

Hydraulický nakládací jeřáb HIAb X-HIDUO 138 B-3 je namontován za kabinu vozidla. Jeho nakládací moment je 11 tm a dosah 10,3 metrů. Nosnost při maximálním vyložení je 1 050 kg. Jeřáb je ovládán dálkově. Podpěrné nohy o maximálním rozložení 4 500 mm jsou horizontálně i vertikálně hydraulicky výsuvné.

Systém disponuje funkcí automatického rozbalení i sbalení a umí detekovat riziko kolize s kabinou vozidla a sleduje také směr manévrování, na jehož základě automaticky řídí omezovač zdvihového momentu.

Nakládací jeřáb hasiči využijí při celé řadě činností, například jej lze využít při dopravních nehodách, a to konkrétně při nakládání havarovaných vozidel. Další využití bude při dovozu a odvozu těžkého nebo objemného materiálu.

Ještě jednou tímto děkujeme městu Pelhřimov za poskytnutí dotace, díky které jsme lépe technicky vybaveni a můžeme tak poskytnout občanům v Pelhřimově a okolí efektivnější pomoc při řešení  mimořádných událostí nebo v přípravě na ně.

kpt.Ing. Bc. Petra Musilová - tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

DSC_2258

DSC_2258 

Detailní náhled

DSC_2284

DSC_2284 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem