HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Preventivně výchovná činnost

  1. Preventivně Výchovná Činnost HZS Středočeského kraje
  2. Videoprojekt OČMU
  3. Program HASÍK CZ
  4. Záchranný kruh
  5. Vzdělávací centra

Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje realizuje preventivně výchovnou činnost, která vychází ze zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně, ve znění pozdějších předpisů.

V rámci preventivně výchovné činnosti se zaměřujeme na výchovu dětí a vzdělávání obyvatelstva v oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva. Cílem preventivně výchovné činnosti je předat dětem a občanům znalosti z oblasti požární ochrany a ochrany obyvatelstva, aby byli schopni předcházet nebo účinně reagovat na vzniklé mimořádné události. Preventivně výchovná činnost v kraji je realizována krajským koordinátorem, koordinátory územních odborů, odborníky HZS kraje, skupinou dobrovolníků z řad SDH, JSDH, instruktory programu HASÍK CZ.

PVČ je prováděna pomocí videoprojektu OČMU, programu HASÍK CZ, projektem Záchranný kruh, dále přednáškovou činností, besedami, preventivně výchovnými akcemi, praktickými ukázkami.

Ve městech Slaný a Kolín jsou k dispozici pro přednáškovou činnost speciálně vytvořená vzdělávací centra, která umožňují provádět PVČ interaktivně.

Kurz instruktorů Hasík CZ 2018

Výcvikový kurz pro instruktory PVČ v rámci realizace programu
HASÍK CZ - VÝCHOVA DĚTÍ V OBLASTI PO A OOB se skládá ze dvou částí, a to:

- Úvodní třídenní metodický kurz pro instruktory HZS a JSDH Libereckého, Plzeňského a Středočeského kraje v termínu 19. až 21. 10. 2018 a
- Supervizní seminář pro instruktory HZS a JSDH Libereckého, Plzeňského a Středočeského kraje v termínu 1. a 2. 12. 2018

Více informací o kurzu naleznete ZDE

Přihlášky a informace:
nprap. Miloš Mužík
HZS Středočeského kraje
Ochrana a příprava obyvatelstva
E-mail: milos.muzik@hzscr.cz
Mobil: 608 450 470

PVC.jpg
 

PVC1.jpg
 

vytisknout  e-mailem