HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Hasiči zasahovali u několika dopravních nehod

Profesionální hasiči z Olomouckého kraje zasahovali v pondělí 2. července 2018 u čtyřech dopravních nehod po celém kraji. 

První nehoda byla oznámena na operační středisko HZS Olomouckého kraje v 8:58 hodin na silnici 47 u Lipníku nad Bečvou. Hasiči po příjezdu zjistili, že při nehodě se střetlo osobní a nákladní vozidlo. Při nehodě došlo ke zranění osob, na místě zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby. Hasiči zajistili havarovaná vozidla proti vzniku požáru, spolupracovali se zdravotnickou záchrannou službou při ošetření zraněných a s policií při šetření nehody. Odtahové službě pomohli naložit havarované osobní vozidlo a uklidili komunikaci.

Informaci o druhé nehodě přijalo operační středisko HZS Olomouckého kraje v 12:10 hodin v Prosenicích. Hasiči po příjezdu zjistili, že havarovalo jedno osobní vozidlo a po nehodě se převrátilo na bok. Z vozidla začaly unikat provozní kapaliny, které hasiči jímali do připravených nádob. Sorbentem zasypali uniklé provozní kapaliny na komunikaci a zabránili jejich průsaku do vodního toku. Hasiči pomohli odtahové službě s naložením vozidla, pro snazší vyproštění odstranili část svodidel.

U třetí nehody zasahovali hasiči od 13:18 hodin v Olomouci na Hněvotínské ulici. Při nehodě se střetlo osobní vozidlo a motorka. Při nehodě došlo ke zranění osob. Hasiči zajistili vozidlo i motorku proti vzniku požáru, spolupracovali se zdravotnickou záchrannou službou a Policií ČR.

Zatím poslední nehodu řešili hasiči v 13:20 hodin v Lipové-lázních. Střetl se při ní vlak a osobní vozidlo. Ve vozidle cestovaly dvě osoby, jedna z nich byla zraněna. Hasiči zajistili vozidlo proti vzniku požáru a spolupracovali se zdravotnickou záchrannou službou a policií. Jednotka na místě setrvala do příjezdu hasičů Správy železniční dopravní cesty, kterým místo události předala.

Autor:

por. Bc. Ing. Vladimíra Hacsiková
mluvčí HZS Olomouckého kraje
tel: 950 770 039 (linka tiskový mluvčí)
tel: 950 770 207
mobil: 725 490 377
e-mail: vladimira.hacsikova(zavinac)hzsol.cz

Odkazy do noveho okna

DN_lipník nad bečvou_2-7-2018

DN_lipník nad bečvou_2-7-2018 

Detailní náhled

DN_lipová lázně_2-7-2018

DN_lipová lázně_2-7-2018 

Detailní náhled

DN_prosenice_2-7-2018

DN_prosenice_2-7-2018 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem