HZS Karlovarského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Den požární bezpečnosti

V pátek se otevřou dveře profesionálních hasičských stanic v kraji. Zároveň hasiči chystají i preventivní akce. 

Většina lidí považuje pátek třináctého za nešťastný den. Hasiči se snaží tuto pověru zlomit pořádáním různých preventivních akcí. V roce 2015 je Den požární bezpečnosti vyhlášen na pátek 13. března. I nadále zůstává zachována symbolika pátku, který je třináctým dnem v měsíci.
 
Cílem akce je zejména předání informací o činnosti hasičů, podtržení významu jejich činnosti formou propagace a předání informací využitelných při předcházení požárů a jiných mimořádných událostí, omezení jejich následků, případně likvidaci.
 
V rámci dne otevřených dveří na profesionálních hasičských stanicích se zájemci mohou seznámit s vybavením a výstrojí hasičů, dozvědí se o možnostech použití speciálního hasičského vybavení, o zajímavých událostech z poslední doby, ale i řadu užitečných informací, jak předcházet vzniku mimořádných událostí. A v případě když už taková událost nastane, tak hasiči poradí, jak se správně zachovat. Den otevřených dveří je připravený na stanicích Cheb, Mariánské Lázně, Karlovy a Toužim. V Karlových Varech navíc hasiči ve spolupráci s městskou policií prověří v rámci Dne požární bezpečnosti průjezdnost problematických oblastí ve městě hasičskými vozidly a také zkontrolují nástupní plochy pro hasičskou techniku u obytných domů.
 
Hasiči v Sokolově připravili na pátek preventivní akci zaměřenou na zařízení autonomní detekce nebezpečných plynů a požárů v bytových jednotkách. Ve vybrané lokalitě nabídnou lidem možnost otestování jejich spotřebičů na možný únik plynů a budou informovat o rizicích a možnostech ochrany před požáry a otravou oxidem uhelnatým.

vytisknout  e-mailem